Bence berbat çok yanlış bir kelime. Emin olun bu işe yıllarınızı verseniz şu anki Windows 10 sürümündeki stabiliteye yaklaşamazsınız bile. Yine de Linux severim derseniz geçiş yapabilirsiniz. Windows basit kullanımlarla dolu. Siz hiç bilgisayardan anlamayan birinin Linux kullandığını gördünüz mü?
Bugüne kadar bütün ISO dosyalarını IDM ile indirdim ve hiçbir sorun yaşamadım. Zaten bu daha ziyade şans meselesi, her zaman olmuyor ama sorunlu indirme riski taşıyor. Örneğin zamanında IDM ile indirdiğim dosyaların yarıdan fazlası sorunlu iniyordu.
Bir çok sorunu var aslında. RAM kapasitesini arttırsan bile RAM kullanımı artıyor. Benim en saçma bulduğum hata "geçici profil"hatası. Orijinal ISO, oynanmış ISO gibi olursa o zaman RAM kullanımı düşer bence.
Bugüne kadar bütün ISO dosyalarını IDM ile indirdim ve hiçbir sorun yaşamadım. Zaten bu daha ziyade şans meselesi, her zaman olmuyor ama sorunlu indirme riski taşıyor. Örneğin zamanında IDM ile indirdiğim dosyaların yarıdan fazlası sorunlu iniyordu.
Bir de bu oyun geliştiriciler hiç Linux'a önem vermeyip hep Windows için oyun çıkarıyorlar ya, gerçekten saçmalık.
Buradaki sorun Windows için yapılan oyunun Linux'a port edilmesinin aşırı zor olması falan değil. Tek sorun oyun geliştiricilerinin Linux'un yaygınlaşmasını engellemeye çalışması. Linux'a portlanan oyunların da kötü optimizasyonu olmasının nedeni de şu; oyun geliştiriciler bile bile Linux'da optimizasyonu bozuyor. İsteseler Linux'a port eder ve Windows sürümünden bile iyi optimize eder. Ama nerede?
Gerçekten duymadığım şeyler bunlar. Ben de hayatımda hiç Linux kullanmadım. Korkmuyorum fakat birazcık kurmaya üşeniyorum. Zaten sorun yaşasam veya sorum olsa siz ve @Kerem00 hocam burada.