Öyleyse de Linux'un varlığından bile haberi olmayan bir çok kişi var. Konu sahibinin amacı "Linux kullanıyorum, çok havalıyım Windows çöp abi yha"dan başka bir şey değil gibi zaten.
@Kerem00 Bilgisayarımda sayısız oyun var, biliyorsun Linuxcuyum, Saint Row 3 native olmasına rağmen arada donuyor. Onun dışında hiç bir oyunda sorun yaşamadım native olan. Bir de NMRIH'de yaşadım onu da geliştiriciler düzeltti bir kaç güne. @Shimada Sensei Bence Windows sadece Linux'un hiçbir şekilde desteklemediği oyunlar için ve Photoshop gibi programların kullanımını sağladığı için tercih edilebilir. Onun dışında anlamlı bir artısını görmüyorum. Linux bence daha zevkli.
Yenisini çıkarmak sorun değil ama kullanıcıları ve geliştiricileri çekmek büyük sorun. Atıyorum windows'tan 5-10 gömlek üstün OS yapılsa bile burada çalışacak program ve oyun olmadığı sürece hiçbir işe yaramaz. Windows tekel oldu bu konuda.
Yenisini çıkarmak sorun değil ama kullanıcıları ve geliştiricileri çekmek büyük sorun. Atıyorum windows'tan 5-10 gömlek üstün OS yapılsa bile burada çalışacak program ve oyun olmadığı sürece hiçbir işe yaramaz. Windows tekel oldu bu konuda.
Artık her şeyi eleştiren bir topluluk hale gelmişiz. Hiç bir şeyden memnun olamıyoruz, eskiler de olanlarda yeniten ve ses çıkarmayan topluluk, buldukça her şeyi eleştirmeye başlanmış.
Aslında berbat değil 2GB ram’i sisteme kullanmasa büyük ihtimalle bu kadar rahat bir oyun deneyimi de yaşaman mümkün olmaz, linux vs windows dediğinde oyun için windowstur mesela.
Oyun için Windows tercih edilme nedeni oyunların Windows için daha iyi optimize edilerek yapılmaları ve daha çok desteklemeleri. Windowsu destekleyen her uygulamaya Linux desteği gelse ve optimizasyon aynı hatta aynı değil biraz daha kötü olsa genede dünyada bir çok kişi Linux kullanmaya başlar.
Halen bu kadar tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri bu zaten. Ben mesela dual boot Windows 10 + Kubuntu kullanıyorum ancak zamanımın büyük bir kısmı Windows'ta geçiyor mecburen. C#, Photoshop ve kulaklığın yazılımı nedeniyle bağlıyım. Bazen de After Effects kullanıyorum.
Photoshop'a vs. alternatif var da C# olunca zaten mecburuz Microsoft'a.
Kulaklık yazılım olmadan berbat ses veriyor ve GNU/Linux desteği yok yazılımın. Müzik dinlemeyi de çok sevdiğimden, hoparlör alana kadar mecbur fazla kullanamıyorum Kubuntu'yu şu anlık. Başka türlü bu disk kullanımına, hantallığa dayanmazdım asla.
Artık her şeyi eleştiren bir topluluk hale gelmişiz. Hiçbir şeyden memnun olamıyoruz, eskilerde olanlarda yeniten ve ses çıkarmayan topluluk, buldukça her şeyi eleştirmeye başlanmış.