Windows neden SSD'ye kurulmalı?

Arkadaşlar küçük bir araştırma yaptım ancak çok fazla bir bilgiye ulaşamadım. Çoğu forumda Windows'u SSD'ye kurun diyor. Peki neden herkes Windows'u SSD'ye kurmayı tavsiye ediyor?

Windows'un hızlı çalışması için SSD'ye kurulmalı.
 
Çünkü mesela Windows 10 ve HDD'nin arası çok limoni. O yüzden SSD'ye kurulmalı Windows 10. Diğer Windows 8.1 ise HDD ile çok barışık olduğundan HDD ile sorunsuz çalışıyor.

HDD'ler artık çağ dışı bir teknoloji. İleride büyük boyutlu SSD'lerin fiyatları makul seviyelere inince HDD'ler tamamen yok olacak.
 
HDD hareketli bir disktir ve sistem başladığında tam dönüş devrini yakalaması ve istenilen bilgiye göre en baştan Sona ulaşması belli bir zaman alır bu aradaki zaman akıcılığı engeller SSD ise katı hal disk diye tabir edilen ve bir tür USB bellek tarzında çalışan bileşendir devir ve hareketli parçaları bulunmadığından sistem başladığında verilere daha hızlı ulaşır ve sistem diğer disklere oranla daha hızlı başlar ve akıcı çalışmaya devam eder.
 
Daha detaylı bilgi isterseniz, 26 Ekim 2012 yılında Windows 8 piyasa sürüldüğünde Çalışma ortamı SSD olarak öngörülerek Uyarlamayı Ona göre yaptılar. Tabi Piyanın %95'i henüz SSD ile tanışmadığından Çok fazla uyum sağlanamadı ve 8.1 Çıkartıldı. Daha sonra 8.1 de Bazı Harddisk problemleri çözülerek verim alınabildi. Tabii ki SSD tanıtımları ve Farkları reklamlar ile ortaya atılarak SSD pazara sürüldü. Windows 8.1 de SSD kullanan kişiler Farkın ne kadar büyük olduğunu Görünce Birden SSD'ye olan ilgi artmaya başladı. Ve bununla birlikte Windows 10 Threshold 25 Temmuz 2015 yılında piyasa sürüldü. Tabi SSD ile %100 uyumlu Olan bu işletim sistemi Bilinçli kullanıcılar tarafından SSD ile müthiş Performanslar elde edilerek bu zaman kadar yapılan iyileştirmeler ile Şu anki seviyesini koruyor. Bu noktada Normal HDD kullanan kullanıcılar %100 HDD kullanma sorunlarıyla Forumlara Konular açıp SOrunun çözümü hakkında yollar aramaya çalışsalarda Sonuç itibarıyla SSD olmadan Verim alamıycaklarını anladıklarında Bütçesi yetenler SSD'ye döndü Yetmeyenler Windows 7'ye geri döndü. Bu sebepten Hangi işletim sistemi Kullandığına bağlı olarak Windows SSD üzerine kurulması sorusuna Kendin Cevap verebilirsin. İyi günler.
 
Arkadaşlar küçük bir araştırma yaptım ancak çok fazla bir bilgiye ulaşamadım. Çoğu forumda Windows'u SSD'ye kurun diyor. Peki neden herkes Windows'u SSD'ye kurmayı tavsiye ediyor?

Hızlı açılma programlara hızlı gelme bir şeyi hızlı kurma vs bir sürü artısı var.
 

Geri
Yukarı