Windows OEM Key'leri alınır mı?

Yukarıda yazdığım gibi OEM Key almak istiyorum fakat internette doğru düzgün lisans satan yer kalmamış. N11'de 100 TL'ye buldum fakat pek güvenemedim.
Windows 10 pro key lisans - Hızlı Elektronik teslimat *BİREYSEL Fiyatları ve Özellikleri

Ben bundan 5-6 ay önce 7 liraya almıştım. Hem laptopumda hem masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum ve hiçbir sorunu olmadı. Zaten bir kere etkinleştirdiğin zaman yetiyor. Satan satıcının yorumlarına bakıp tercih etmenizi tavsiye ederim

Ben bundan 5-6 ay önce 7 liraya almıştım. Hem laptopumda hem masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum ve hiçbir sorunu olmadı. Zaten bir kere etkinleştirdiğin zaman yetiyor. Satan satıcının yorumlarına bakıp tercih etmenizi tavsiye ederim.

Ben de satıcıda yorum olmadığını gördüm ondan sonra şüpheye düştüm.
www.yazilimbudur.com

Yıllardır bu siteden kendime ve çevreme fazlaca Windows 10 OEM Key ve Office satın aldım. Şu ana dek hiçbir sorun yaşamadım, sıkıntısız kullanıyorum.

Hem burada daha ucuz olması lazım.

Öneriniz için teşekkürler. Bu siteyi duymuştum fakat diğer siteler gibi büyük olmadığı ççin güvenememiştim.

Neye göre önermiyorsunuz? Sebebi nedir? Öğrenmek için soruyorum.

Şahsen bana OEM Key ile lisans yapmak mantıklı geliyor. Bildiğim kadarıyla lisans anakartına bağlanıyor ve aynı anakartı kullandığınız sürece lisansınız devam ediyor. Anakart da sürekli değiştireceğim bir parça olmadığı için benim için 30-40 liraya Windows lisanslamak mantıklı bir seçenek.

"Önermiyorum" dediğinizde bunun bir sebebi olmalı. Sisteme bir zararı mı var? Keyler sahte mi? Herhangi kısıtlayıcı bir özelliği mi var? Nedir?

Edit: OEM Key yerine korsan yazılım öneren arkadaşın mesajları silindi. Benim cevabım onaydı.

OEM keyler için:
1 - Windows'un sunucusunda bir key etkinleştirilebiliyorsa o key sahte olamaz
2 - Sahte olması durumunda en fazla iptal edilir
3 - Tüm recommended güncellemeleri alabilirsiniz

KMS ve türevi araçlar için:
1 - Resmi sunucuyu devre dışı bırakır
2 - Güvenlik güncelleştirmelerini alamayabilirsiniz
3 - Tool ile birlikte sisteminize virüs girebilir ve arkada kripto para kazıp üstünüzden para kazanabilir ya da kredi kartı bilgilerinizi kolayca çalabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı