Çözüldü Windows OEM ve Retail Key Farkı Nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 970 500 GB
Ekran kartı
Radeon RX 570
Anakart
Asus Tuf Gaming X570 (wifi)
İşlemci
Amd Ryzen 5 36000
Merhaba,

Bu forumda binlerce Windows lisansla ilgili sorular var, buradaki bilgilerle net cevap alamadığım için araştırma yaptım ve OEM ile Retail'i araştırdım ama emin olamadım. Lisans anakarta gömürsün, format atmaya kalkınca lisans gitmesin istiyorum, bunu OEM mi yoksa Retail mi yapıyor anlamış değilim, biri bana anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OEM lisans anakarta işlenir ve kalır. Başka yere taşınmaz. Reatil ise taşınabilir olan lisans türü. Bu kadar basit hocam.
OEM lisans anakarta işlenir ve kalır. Başka yere taşınmaz. Reatil ise taşınabilir olan lisans türü. Bu kadar basit hocam.

Çözüm
Merhaba,

Bu forumda binlerce Windows lisansla ilgili sorular var, buradaki bilgilerle net cevap alamadığım için araştırma yaptım ve OEM ile Retail'i araştırdım ama emin olamadım. Lisans anakarta gömürsün, format atmaya kalkınca lisans gitmesin istiyorum, bunu OEM mi yoksa Retail mi yapıyor anlamış değilim, biri bana anlatabilir mi?

Onu OEM yapıyor. Retail alırsanız gene sıkıntı değil çünkü Microsoft hesabıyla entegre edilebiliyor Retail lisans.

Onu OEM yapıyor. Retail alırsanız gene sıkıntı değil çünkü Microsoft hesabıyla entegre edilebiliyor Retail lisans.

Retail bana güzel geldi, lisansı Microsoft hesabına bağla format atsan bile kullan gayet güzel. Microsoft hesabını silmeye kalkınca lisans gidiyor mu? Bence gider.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı