Mağlumunuz Windows 10'a yükseltince bilgisayarımı, Windows.old diye eski sisteme ait klasör oluşuyor.
10 küsur GB civarında olan bu klasörü disk temizleme işlemi yaparak 886 MB'a düşürdüm.
Fakat tekrar bu işlemi gerçekleştirdiğimde Windows.old klasörünün tamamını silinmiyor.
Ne yapmam gerekli acaba?
Windows.old klasörünü bu adımları izleyerek silebilirsiniz:
C'ye sağ tık > Özellikler:
Diski Temizle:
Sistem dosyalarını temizle:
Her şeyi seç ve Tamam:
Dosyaları sil:
Windows.old olduğundan ek bir soru soracak, ona da sil deyin.
Kod:
Disk Temizleme
Önceki Windows yüklemelerini veya geçici yükleme dosyalarını temizlerseniz makinede Windows'un eski sürümlerini geri yükleyemezsiniz. Bunu yapmak istediğinizden emin misiniz ?
Windows.old klasörünü bu adımları izleyerek silebilirsiniz:
C'ye sağ tık > Özellikler:
Diski Temizle:
Sistem dosyalarını temizle:
Her şeyi seç ve Tamam:
Dosyaları sil:
Windows.old olduğundan ek bir soru soracak, ona da sil deyin.
Kod:
Disk Temizleme
Önceki Windows yüklemelerini veya geçici yükleme dosyalarını temizlerseniz makinede Windows'un eski sürümlerini geri yükleyemezsiniz. Bunu yapmak istediğinizden emin misiniz ?
Yönetici haklarıyla Komut İstemi'ni çalıştırın. Ekrana RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old komutunu girin ve Enter'a basın. Herhangi bir hata olursa disk temizleme yoluyla silin.
/ = Shift+7 ya da Alt+47
\ = Sağ Alt Gr+? ya da Alt+92
Recep Kardeşim bu anlattığın işlemi birçok kez denedim fakat 800 Mb silinmiyor malesef neden anlamadım bir türlü @Recep Baltaş
Bu sebeple @hacistar arkadaşın dediği gibi Ccleaner programıyla yaptım 800 MB indi , 6 MB'a ama windows old klasörü yine yerinde duruyordu ve C: sürücüsünde yaklaşık 70 GB kadar bir kaybım oldu. Ne alaka onuda çözemedim. Ayrıca pc de gözle görülür biçimde yavaslama.
Şuan da windows 10'u komple tum iceriğiyle sıfırlıyorum. Umarım tekrar herhangi bir problem yaşatmaz bana.
Bir de bu sıfırlama olayı formatla eşdeğer mi acaba ? Windows 8.1'e dönsem mi?
Windows ortamında .old klasörünü silmen mümkün değil. Windows formatlama esnasında Old için extra bir kapasite oluşturuyor. Bilgisayar -> Yönet -> Dik bölümü 'nden görebilirsin.
Silmen için Format esnasında OEM (bende öyle yazıyor) bölümünü silip, seçeneklerden birleştirme yaparak siliyorum.