Windows.old silinmeli mi?

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar neredeyse 35 GB yer kaplıyor. Silersem bir sorun çıkar mı?

Windows old dosyası nedir? Windows old, format atma veya Windows güncellemesi yapılması sonrası oluşturulan bir çeşit kurtarma klasörüdür. Bunu silmek için ayarlardan depolama bölümüne erişip geçici dosyalar kısmından "geçici Windows yüklemeleri"ni temizleyerek, silerek gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi Windows old dosyasının ne olduğunu açıkladığımıza göre bunun kullanıcının kişisel ihtiyaca bağlı olarak bundan kurtulmak isteyip istememesiyle alakalı olduğunu varsayabiliriz. O halde soralım; Windows old dosyasını silecek misiniz?

Bu mesajı okuduktan sonra aydınlandım . Ben yine de her ihtimale karşı silmeyeceğim.

Arkadaşlar neredeyse 35 GB yer kaplıyor. Silersem bir sorun çıkar mı?

windows.old nedir: Kısa bir süre önce bilgisayarınıza format atma girişiminde bulunduysanız veya Windows sürümünü güncellediyseniz Windows old klasörü ortaya çıkabilir. Bu klasör bir önceki sürümden dosyaları içeren bir klasördür. Dolayısıyla silinmesi halinde herhangi bir problem ortaya çıkmaz.
Benim önerim silmeniz.

@Berkay4154

Tamamiyle doğru. Geri yüklemeye ihtiyaç yoksa silinir.

Ben silmeyeceğim. Geçen sene geri yükleme sayesinde bilgisayarı kurtarmıştım.
Anekdot: Eğer hali hazırda bir dosya kaybınız yoksa, işleminiz başarılı olduysa onun yerine sistem geri yükleme noktası oluşturarak daha az boyutla (daha doğrusu biraz da oluşturma sırasında sizin belirleyeceğiniz boyutla) mevcut dosyalarınızı yine koruyarak bunu yapabilirsiniz ki old klasörü zaten oluşmasından önceki işleme ait dosyaları tutar yani geri yükleme noktası ile daha güncel bir ana dönebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…