Windows, orijinale nasıl çevirilir?

Guray sb

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı yeni aldım fakat kurulumda KMSpico yüklenmiş. Şimdi de lisans süresi doldu diyor. Bu anakarta gömülür mü? Temizlenir mi? Ben bu bilgisayara format atmadan orijinale çevirebilir miyim? Yoksa format atıp temiz kurulum yapmam mı gerekiyor? Orijinal Windows 10 Pro alayım dedim ama 1900 lira gibi fiyatı var. İnternetten key satın almak ne kadar iyi acaba? Yardıma ihtiyacım var. Sıfır bilgisayarı fazla kurcalamak istemiyorum.

Sistemim: Windows 10.
AMD Ryzen 5 3600.
ASUS A320 M Gaming anakart
16 GB RAM.
8 GB RX 580 ekran kartı.
240 GB SSD (Windows ve oyunlar)
1 TB hard disk (yedekleme)
700 Watt PSU

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı yeni aldım fakat kurulumda KMSpico yüklenmiş. Şimdi de lisans süresi doldu diyor. Bu anakarta gömülür mü? Temizlenir mi? Ben bu bilgisayara format atmadan orijinale çevirebilir miyim? Yoksa format atıp temiz kurulum yapmam mı gerekiyor? Orijinal Windows 10 Pro alayım dedim ama 1900 lira gibi fiyatı var. İnternetten key satın almak ne kadar iyi acaba? Yardıma ihtiyacım var. Sıfır bilgisayarı fazla kurcalamak istemiyorum.

AMD Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
8 GB RX 580 ekran kartı.
700 Watt PSU

Hocam temiz kurulum yapıp, lisans alın.

Yazılım Budur- Yazılıma Dair Herşey - Windows 10 Pro üzerinden daha önce lisans almıştım. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Merhaba bende zamanında KMS ile bilgisayarı cracklemiştim (Office programlarını cracklemeye çalışırken zaten pişman olup silmiştim), sonrasında USB ile temiz kurulum yapıp buradan OEM key aldım şu anlık bir sıkıntı çıkmadı. Formatsız sıkıntı çıkar mı bilmiyorum ya da nasıl yapılır.

AMD Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
8 GB RX 580 ekran kartı.
700 Watt PSU
Temiz kurulum yaptıktan sonra Gittigidiyor gibi bir siteden cüzi bir fiyata lisans alabilirsiniz (20-25 lira civarı). Ben Gittigidiyor'dan almıştım, yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, ve Microsoft hesabımın açık olduğu diğer bilgisayarlarım da otomatik lisanlanmış oluyor. Tabi biraz şans meselesi, bazıları sorunlu çıkabiliyor. Sorunlu çıktığında satıcıya yazarsanız durumu düzeltiyorlar. Zaten fiyatı yüksek olmadığı için bir kaygı duymaya da gerek olmuyor. Örnek: Microsoft İşletim Sistemi Yazılımı Fiyatları - GittiGidiyor

KMS etkinleştirme yaptıysanız önce makineye temiz bir kurulum yapın.
Daha sonra bir Windows 10 Pro veya Home lisansı alın, hangisini kurduysanız ona göre alın.

Yazılım Budur, Trendyol gibi sitelerden ucuza lisans anahtarı bulabilirsiniz.
SağlamLisans önerirdim ama beni yine kazıkladılar artık önermiyorum.

Anahtar elinize ulaştıktan sonra lütfen ShowKeyPlus ile gerçek olup olmadığını kontrol edin.
Adamlar Retail deyip MAK gönderebilirler ya da yanlış işletim sistemine ait anahtar gönderebilirler.

Peki bu kmspico silinir mi? Bazı arkadaşlar format atsan bile silinmiyor yazmıştı bir yerde. Bazı kodlarla silmek mümkün mü? Birde bu key satanlara da pek güvenmiyorum şans işi tabi ama bu bilgisayarı uzun süre iş ve oyun üzerine kurdum. Yani 1900 lira vermeye razıyım fakat daha önce bilgisayarcının yapmış olduğu bu çakma kurulumun üstüne nasıl bir yol izlemem gerekir? 1900 lira verip elimde patlamasın. Tabi bilgisayarcıyla da şuan aramız bozuk ben orjinal alalım dedim ben hallederim dedi mahvetti herşeyi. Yarı parasını ondan alcam

1900 liraya Windows'un kendi sitesinden almak yerine Trendyol üzerinden alabilirsiniz. 30 40 lira civarlarına Retail keyler satılıyor.

Aldıktan sonra ShowKeyPlus programı ile de anahtar gerçekliğini kontrol edin.
Kuracağınız sürüme göre anahtar satın alın. Home kuracaksanız Home anahtarı alın.
Pro kuracaksanız da Pro anahtarı alın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı