Windows "otomatik onarıma hazırlanıyor" ekranı geliyor

FrxNbr

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2023
Mesajlar
74
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben bugün bilgisayarıma başlattım ve karşıma otomatik onarıma hazırlanıyor diye bir ekran geldi. Bunun sorunu nedir acaba ya? 30 dakika, bir saattir böyle ekran. Bunun sorunu nedir acaba?
 

Dosya Ekleri

  • 17036038793482508749517439033885.jpg
    17036038793482508749517439033885.jpg
    87,7 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar markası nedir?

HP DC7900 covertible minitower.

Merhaba arkadaşlar. Ben bugün bilgisayarıma başlattım ve karşıma otomatik onarıma hazırlanıyor diye bir ekran geldi. Bunun sorunu nedir acaba ya? 30 dakika, bir saattir böyle ekran. Bunun sorunu nedir acaba?

Ve bu ekrandan sonra siyah ekran geliyor.
 
HP DC7900 covertible minitower.



Ve bu ekrandan sonra siyah ekran geliyor.
Eğer bilgisayarında önemli dosyalar yoksa formatlayabilirsin başka bir bilgisayardan format usb si hazırla daha sonra sorunlu olan bilgisayarına tak sonra bios menüye gir, senin bilgisayarının biosuna göre üst kısımda storage diye bir yer olması lazım (eğer bir yanlışım varsa söyle) oraya gel sonra o kısımda boot order diye bir şey var oraya gir, sonra kendi usb cihazını bul, bulduktan sonra cihazın üstüne gel ve enter a tıkla sonra yukarı aşağı oklarla(sanırım) usb cihazını 1. sıraya al sonra tekrar entera tıkla sonra F10 a basıp kaydet ve sonra çık.Daha sonra üstte file kısmı var oraya gel sonra altta save changes and exit var oraya tıkla sana eminmisin diye sorcak eminim de sonra kurulum ekranı gelcektir.
 
Eğer bilgisayarında önemli dosyalar yoksa formatlayabilirsin başka bir bilgisayardan format USB'si hazırla daha sonra sorunlu olan bilgisayarına tak sonra BIOS menüye gir, senin bilgisayarının BIOS'una göre üst kısımda Storage diye bir yer olması lazım (eğer bir yanlışım varsa söyle) oraya gel sonra o kısımda boot order diye bir şey var oraya gir, sonra kendi USB cihazını bul, bulduktan sonra cihazın üstüne gel ve enter a tıkla sonra yukarı aşağı oklarla(sanırım) USB cihazını 1. sıraya al sonra tekrar entera tıkla sonra F10'a basıp kaydet ve sonra çık. Daha sonra üstte file kısmı var oraya gel sonra altta save changes and exit var oraya tıkla sana emin misin diye soracak eminim de sonra kurulum ekranı gelecektir.

Tamam teşekkür ederim deneyeceğim bilgi için teşekkür ederim.
 
Merhaba denedin mi denemedin mi bilgim yok henüz fakat bu sorunu çözmek için birkaç yol mevcut ayrıca 30 dakikadır "otomatik onarım" ekranında olduğunu belirtmişsin bu genelde 1 saat civarı sürüyor ve genel olarak 1 saatin sonunda veya 1 saat içerisinde "kurtarma" ekranına atıyor oradan da manuel olarak format veya geri yükleme, CMD, güvenli başlat gibi işlemleri yapabiliyorsun ilk olarak birkaç yol mevcut demiştim bunun ilki sistem geri yüklemesi seçeneğini denemen daha doğru olacaktır diye düşünüyorum bunun şöyle yanı var eğer sistem geri yükleme noktan mevcutsa o mevcut tarihte ki Windows hatta dosyaları geri kurabilirsin eksi yanıysa geri yükleme yapacağın tarihten sonra ki indirdiğin programlar falan gidecektir fakat otomatik onarım döngüsünden kurtarmaya yarayabilir ilk olarak bunu deneyip dönüş yaparsan öbür çözümleri de hızlıca anlatabilirim.
 
Ben format attırmaya çalıştım ve Windows logosunda kaldım loading bir de ne yapacağım bilmiyorum bekleyeceğim bakalım ne olacak.

Format attın yani peki loading ekranında mı bekletiyor ne kadar süre bekletiyor ve düzelmedi mi tavsiyem bir diskleri kontrol ettirmen arızası var mı yok mu diye.
 

Geri
Yukarı