Windows Phone neden tutmadı?

Her şey bir işletim sistemiyle olmuyor maalesef. Bunun uygulaması var, kamerası var, dış görünüşü var...

Aslında sorun Microsoft'un baskısı olabilir. Microsoft telefon üreticisine bile baskı yapıyordu belli bir tasarım olması için. Mesela tarayıcı konusunda da baskıcıydı. Opera gibi tarayıcılar Windows Store'da yayınlanmıştı ama Microsoft internet Explorer'dan başka tarayıcı istemiyordu ve Opera'yı mağazdan kaldırmıştı.

Android gücünü açık kaynaktan ve Linux´tan alıyor. Apple´ın ise kendi kitlesi var. Apple ayrıca teknoloji dünyasının Hermes´i olma rolünü de üstleniyor. Bu bir avantaj mıdır, değil midir tartışılır ancak öyle. Windows Mobile ise hem açık kaynak değildi, hem de Apple gibi de değildi. İnsanların Android veya iOS yerine Windows Mobile cihazlara yönelmelerini gerektirecek hiçbir sebep yoktu. Buna rağmen kullanıcıları vardı ancak her zaman az sayıdalardı. Sayı az olunca yeni uygulama geliştirenlerin sayıları da azaldı. O da azalınca var olan uygulamaların destekleri kesilmeye başlandı. Bu da daha az kullanıcı demekti. Sonuçta Windows Mobile böyle bir döngüye girmiş oldu ve mobil pazarından silindi gitti. Bence iyi de oldu.

Pek yanaşmadı denebilir ama emin ol güzel sistemleri vardı evet uygulama olarak bakarsan mezarlık gibi sistem ama hoş yani

ilk telefonum Samsung Galaxy S3 olmuştu ve hiç memnun değildim çok kasıyordu çok ağır ve yavaştı Android'in berbat arayüzü ve güncelleme sorunda vardı.
S3 kasıyor muydu ? Hocam ilk çıktığında aldık o zamanlar ful oyun oynardım, bir çok kez yere düştü, yoğun kullandık şimdi evde duruyor General Mobile'lardan falan kat kat iyi. Arada açıyorum 0 kasma donma şaşırıyorum.

Benim ki çok kasıyordu. Hadi kasmayı geçtim bu güne kadar hiçbir yazılım güncellemesi bile almadı. Hala Android 4.1 de duruyor, ve hiçbir uygulama yüklenmiyor. Android ROM'u kuracaktım ona da güvenmedim (XDA developer da ki yazılımlar güvensiz oluyor.)

Whatsapp yasaklandı Windows Phonelerde sonra telefon değiştirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…