Windows Phone neden tutmadı?

Aslında sorun Microsoft'un baskısı olabilir. Microsoft telefon üreticisine bile baskı yapıyordu belli bir tasarım olması için. Mesela tarayıcı konusunda da baskıcıydı. Opera gibi tarayıcılar Windows Store'da yayınlanmıştı ama Microsoft internet Explorer'dan başka tarayıcı istemiyordu ve Opera'yı mağazdan kaldırmıştı.
 
Android gücünü açık kaynaktan ve Linux´tan alıyor. Apple´ın ise kendi kitlesi var. Apple ayrıca teknoloji dünyasının Hermes´i olma rolünü de üstleniyor. Bu bir avantaj mıdır, değil midir tartışılır ancak öyle. Windows Mobile ise hem açık kaynak değildi, hem de Apple gibi de değildi. İnsanların Android veya iOS yerine Windows Mobile cihazlara yönelmelerini gerektirecek hiçbir sebep yoktu. Buna rağmen kullanıcıları vardı ancak her zaman az sayıdalardı. Sayı az olunca yeni uygulama geliştirenlerin sayıları da azaldı. O da azalınca var olan uygulamaların destekleri kesilmeye başlandı. Bu da daha az kullanıcı demekti. Sonuçta Windows Mobile böyle bir döngüye girmiş oldu ve mobil pazarından silindi gitti. Bence iyi de oldu.
 
Android gücünü açık kaynaktan ve Linux´tan alıyor. Apple´ın ise kendi kitlesi var. Apple ayrıca teknoloji dünyasının Hermes´i olma rolünü de üstleniyor. Bu bir avantaj mıdır, değil midir tartışılır ancak öyle. Windows Mobile ise hem açık kaynak değildi, hem de Apple gibi de değildi. İnsanların Android ve ya iOS yerine Windows Mobile cihazlara yönelmelerini gerektirecek hiçbir sebep yoktu. Buna rağmen kullanıcıları vardı ancak her zaman az sayıdalardı. Sayı az olunca yeni uygulama geliştirenlerin sayıları da azaldı. O azalında var olan uygulamaların destekleri kesilmeye başlandı. Bu da daha az kullanıcı demekti. Sonuçta Windows Mobile böyle bir döngüye girmiş oldu ve mobil pazarından silindi gitti. Bence iyi de oldu.
Pek yanaşmadı denebilir ama emin ol güzel sistemleri vardı evet uygulama olarak bakarsan mezarlık gibi sistem ama hoş yani 😕
 
ilk telefonum Samsung Galaxy S3 olmuştu ve hiç memnun değildim çok kasıyordu çok ağır ve yavaştı Android'in berbat arayüzü ve güncelleme sorunda vardı.
S3 kasıyor muydu ? Hocam ilk çıktığında aldık o zamanlar ful oyun oynardım, bir çok kez yere düştü, yoğun kullandık şimdi evde duruyor General Mobile'lardan falan kat kat iyi. Arada açıyorum 0 kasma donma şaşırıyorum.
 
S3 kasıyor muydu? Hocam ilk çıktığında aldık o zamanlar ful oyun oynardım, birçok kez yere düştü, yoğun kullandık şimdi evde duruyor General Mobile'lardan falan kat kat iyi. Arada açıyorum 0 kasma donma şaşırıyorum.

Benim ki çok kasıyordu. Hadi kasmayı geçtim bu güne kadar hiçbir yazılım güncellemesi bile almadı. Hala Android 4.1 de duruyor, ve hiçbir uygulama yüklenmiyor. Android ROM'u kuracaktım ona da güvenmedim (XDA developer da ki yazılımlar güvensiz oluyor.)
 
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Windows Phone'un desteği geçen yıl kesilmişti. Kullanım oranı çok azdı. İşletim sistemi o kadar stabil ve kararlı, hızlı ve şık olmasına rağmen kimse kullanmadı, herkes Android'i tercih etti, ki Android çok sorunlu bir işletim sistemi. (Zaten birkaç gün önce çökme sorunları vardı.) Android çok kötü bir işletim sistemi bugüne kadar 5 kez akıllı telefon değiştirdim, ilk telefonum Samsung Galaxy S3 olmuştu ve hiç memnun değildim çok kasıyordu çok ağır ve yavaştı Android'in berbat arayüzü ve güncelleme sorunda vardı. Ama insanlar buna rağmen kararlı Windows Phone yerine bozuk Android'i seçti. İkinci telefonum Nokia Lumia 1520 oldu, telefondan çok memnundum mükemmeldi. Hem yazılımı hem telefonun kamerası tasarımı ve sağlamlığı kalitesi her şey harikaydı. Ama tek sorunu Windows Phone'un az uygulamasıydı. Windows Phone'daki uygulama sayısı çok azdı. Windows Phone için WhatsApp tam bir yıl boyunca beta olarak kalmıştı beta ne demek beta? Instagram'ı hiç söylemiyorum.

Ben bile doğru düzgün kod bilmeden yarım yamalak Windows Phone'a uygulama yazmıştım Visual Studio'dan. Koskoca şirketler bir basit uygulamayı bile yapmadılar. Nedenini ise kullanan kişi sayısı az diye bahane gösterdiler.

Eki Görüntüle 945440
Whatsapp yasaklandı Windows Phonelerde sonra telefon değiştirdik :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı