Çözüldü Windows retail anahtarı yeni sistemde kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rigel2901

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar

Yeni bir sistem topladım, henüz montaj aşamasındayım.

Benim sorum yeni sisteme kuracağım Windows ile ilgili.
Önceki sistemim için Orjinal kutulu Retail bir Windows 10 işletim sistemim var. Şu an sistemimde Windows 11 olarak kullanıyorum.
Bu işletim sistemini kutudan çıkan flaş bellekle yeni sisteme direk kurabilir miyim yoksa yeni sisteme kurmadan kurmadan önce eski sistemde bir işlem yapmam gerekir mi? Bildiğim kadarıyla kutulu olan işletim sistemleri başka pc lere kurulabiliyor ve anakarta gömülü olmuyorlar. Bu konuda çok tecrübeli değilim, yardımlarınız çok önemli arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Retail Key'ler birden fazla cihazda da kullanılabilirler. Normal şekilde USB ile Windows 11 kurulumu gerçekleştirip eski Key'inizi kullanabilirsiniz yeni cihazda.
Retail Key'ler birden fazla cihazda da kullanılabilirler. Normal şekilde USB ile Windows 11 kurulumu gerçekleştirip eski Key'inizi kullanabilirsiniz yeni cihazda.
Hocam hızır gibisin her konuda imdadıma yetişiyorsun, önce fan şimdi de windows, çok teşekkür ederim tekrar tekrar.

Hocam birde, benim yeniden windows kurulumu için bir flash bellek hazırlamama gerek yok demi? Orjinal Windows kutusunda ki flash belleği kullanmam yeterli?

Son düzenleme:
Evet hocam halihazırda Windows yazılı flash varsa tekrardan windows yazdırmanıza gerek yok.
Hocam peki eski sistemimi satarsam, eski sistemdeki windowsu silmem gerekiyor sanırım?

Bu konuda ne yapmam gerek?, Birçok yol var araştırdığım kadarıyla. CMD üzerinden slmgr /upk yazarak eski sistemden key'i silmek istediğimde bu hatayı alıyorum

ya da bunun yerine direk microsoft heabman bu şekildemi kaldırmalıyım?

@Mustafa.Kaan

Son düzenleme:
CMD yönetici olarak çalıştırıp şu kodu girseniz de kalkar
Kod:
slmgr.vbs /upk

Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme kısmından lisansı kaldırarak da kalkar hocam. Evet attığınız resimdeki gibi de kalkar birsürü yolu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…