Çözüldü Windows sandbox nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Evet zamanında açmıştım sanallaştırmayı. Windows korumalı alan var.
Hocam korumalı alanı aktifleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar açılınca Win + S ile Arama kısmını açın ve Windows Sandbox yazıp aratın ve işlem başarılı.
Merhaba VirtualBox gibi vs programları yüklemeye kafam basmıyor. Windows sandboxu nasıl etkinleştirebilirim?
Windows Sandbox'ı kurmak için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler > Programlar ve Özellikler > Windows özelliklerini aç veya kapat bölümüne gidin ve ardından Windows Sandbox'ı etkinleştir öğesini seçin.

Windows Sandbox'ı kurmak için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler > Programlar ve Özellikler > Windows özelliklerini aç veya kapat bölümüne gidin ve ardından Windows Sandbox'ı etkinleştir öğesini seçin.
Hocam yöntem bu ancak Sandbox üzerinde indirdikleriniz şeyler ilgili pencereyi kapattığınızda Sandboxtan silinir yani ilgili pencere kapandıktan sonra yaptığınız tüm düzenlemeler silinir. VMware ya da Virtualbox kullanmak zor değil, YouTube üzerinde rehberleri izleyebilirsiniz.
Windows sandboxu etkinleştir diye bir şey yok.
— Windows 10 Pro, Enterprise ya da Windows 11

— Sanallaştırma açık (BIOS)

— En az 4GB RAM

— En az 1GB boş disk alanı (SSD önerilir)

— En az 2 çekirdek (CPU)
Bu özelliklere sahip misiniz?

Windows 10 Home'mi kullanıyorsun?
Hayır Pro sürümünü kullanıyorum.

Hocam yöntem bu ancak sandbox üzerinde indirdikleriniz şeyler ilgili pencereyi kapattığınızda sandboxtan silinir yani ilgili pencere kapandıktan sonra yaptığınız tüm düzenlemeler silinir. VMware'ya da VirtualBox kullanmak zor değil, YouTube üzerinde rehberleri izleyebilirsiniz.

Bu özelliklere sahip misiniz?

Hocam bu özelliklerin 4Ü de var fakat sonuncusuna nasıl bakacağım.

Hayır Pro sürümünü kullanıyorum.

Hocam bu özelliklerin 4Ü de var fakat sonuncusuna nasıl bakacağım.
Hocam işlemciniz nedir? Görev yöneticisi üzerinden bakabilirsiniz.
1674564823552.png
Örnek olarak.

Hocam BIOS üzerinden sanallaştırmanın açık olduğundan emin misiniz? İşlemci tarafında da sorun yok. Ayrıca Windows özelliklerini aç veya kapat kısmında Windows Sandbox değil de Windows korumalı alanı yazıyor olabilir. Yeniden kontrol sağlayın lütfen.

Hocam BIOS üzerinden sanallaştırmanın açık olduğundan emin misiniz? İşlemci tarafında da sorun yok. Ayrıca Windows özelliklerini aç veya kapat kısmında Windows sandbox değil de Windows korumalı alanı yazıyor olabilir. Yeniden kontrol sağlayın lütfen.

Evet zamanında açmıştım sanallaştırmayı. Windows korumalı alan var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı