Windows Server 2025 Preview'da çalışan Office Personal 2021

Microsoft dün yeni Windows Server Insider Preview yapısı ile birlikte Windows Server 2025'i duyurdu. Windows Server 2025, bu yıl piyasaya çıkacak ve Windows 11 arayüzünü kullanan ilk Server sürümü olacak.

Ben de Windows Server 2025'in ilk Insider yapısı olan (teknik olarak ilk değil fakat Server 2025 olarak geçen ilk yapı) 26040 yapısını indirdim ve sanal makineye kurdum. 26040 yapısı ile hem istemci tarafında hem de Server tarafında yeni bir kurulum arayüzü geldi. Artık sadece yükseltme kurulumlarında değil, temiz kurulumlarda da Modern Setup Host kullanılıyor.

Yapıyı kurduktan sonra Office kurmak istedim. Office sürümü olarak da Personal 2021 (Bireysel 2021) sürümünü seçtim. Microsoft Office Personal 2021 sürümü Word, Excel ve Outlook'u barındırıyor. Fakat PowerPoint ve OneNote'u barındırmıyor. Personal 2021 sürümü Office Tool Plus ile kolayca kurulabiliyor ve MAS ile kolayca cracklenebiliyor. Tabii ki nasıl cracklendiğini anlatmayacağım, çünkü korsan paylaşım yapmak yasak.

Peki madem böyle bir sürüm var, o zaman neden Microsoft'un sitesinde veya çevrimiçi mağazalarda Personal (Bireysel) 2021 sürümü yok? Çünkü Personal 2021 sürümü Japonya'ya özel bir sürüm. Evet, sadece Japonya'da piyasaya sürüldü. Google'da Microsoft Office Personal 2021'i arattığınızda çıkan çoğu sonuç Japonca. Arada çıkan İngilizce veya Türkçe sonuçlar da genelde tamamen alakasız olan Microsoft 365 Personal ile ilgili sonuçlar.

Fakat ilginç bir şekilde Microsoft, Office Personal 2021'i tamamen bölgesel olarak kilitlememiş. Yani Türkiye'de rahatlıkla Personal 2021 sürümünü deploy edebiliyorsunuz (Office Tool Plus sağ olsun, ki o da Microsoft'un ODT aracı ile deploy ediyor). Ek olarak Japonca dil kısıtlaması da yok, hem İngilizce hem de Türkçe olarak kullanılabiliyor.

Windows Server 2025 Preview altında çalışan Microsoft Office Personal (Bireysel) 2021 (İngilizce):

Microsoft Office Personal 2021 sürümü her ne kadar Japonya'ya özel olsa da Türkçe olarak kurulduğunda sürümün ismi de Türkçe dilde geçiyor. Yani "Microsoft Office Bireysel 2021" oluyor:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…