Windows SSD üzerinden başlamıyor

ft2

Yoctopat
Katılım
10 Haziran 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir SSD aldım ve kurulumunu gerçekleştirdim. Şu anda cihaz olarak SSD takılı ve onu normal bir sürücü olarak kullanabiliyorum. HDD'den dosyaları klonladım ve şu anda SSD'mde Windows bulunmakta ama bilgisayarımı her açtığım zaman Windows HDD üzerinden açılıyor. SSD'yi BIOS menüsünden 1.sıraya aldım fakat yine değişen bir şey olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot Manager olarak ayarlamanız gerekiyor. Rehebere bakabilirsiniz.
 
UEFI'ı başka diske yazabiliyor Windows, ben de aynı sorunu yaşıyorum UEFI dosyası oluşturdum fakat onu Bootloader görmüyor sonra da uğraşmadım. Ama en kötü ihtimalle çözümü HDD'yi soküp sadece SSD takılı iken kurulum yapmak, ama önce @Yener K.'un attığı rehbere bak derim.
 
Yanıtlarınız için teşekkürler. Sorunu şöyle çözdüm. Bir flash belleğe formatlarda kullanılan iso dosyasını yükledim ve BIOS üzerinden bilgisayarı flash ile başlattım. Ondan sonra kolay bir şekilde windows'u ssd'ye kurdum ve sorunsuz bir şekilde çalıştı.
 
Aynı sorun bende de var yardımcı olur musunuz? Hard diski SSD'ye klonladım ve SSD'yi hard disk yerine koydum. Hard diski de CD-ROM yuvasına entegre ettim. Ama Windows SSD üzerinden değil yine hard disk üzerinden başlıyor ve eskisine göre daha yavaş açılıyor. BIOS ayarlarını yapmaya çalıştım ama olmadı bir türlü düzelmedi. SSD üzerinden nasıl açılışı sağlayabilirim yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı