Windows SSD'ye kurulmuyor

27Trojan

Femtopat
Daha fazla  
2 TB HDD'ye ve 250GB SSD'ye sahibim. Bilgisyarımda SSD gozukmuyordu ve SSD ile alakali hatalar aliyordum. Windows'a format atarken soyle bir goruntu ile karsilasiyorum;

Bir suru sürücü olusturulmus ve bolumlere ayrilmis. Bazilari 200 MB bazilari 0 MB bir tanesi ise 2. resimdeki gibi 4 milyon GB(?) civari toplam boyut, 0 MB bos alan olarak gosteriyor. Bunlari silmeyi denedigimde ise silenemez diye hata veriyordu.
Windows'u hard diske kurdum. C diski harddisktte gordugunuz gibi ve SSD de 237GB olarak gozukuyor.

Bilgisayar yonetimine girip baktigimda yine ilk gorsellerde oldugu gibi bir goruntuyle karsilasiyorum;

SSD gozukuyor fakat burada disk 1 olarak yazmiyor ve -110380.... MB olarak gosteriyor.

Bunun uzerine Windows'u SSD'ye tasimak icin Macrium Reflect programini kullanmayi denedim fakat orada da yine hata verdi. (ayrica ara sira "sürücü hatalarinin onarilmasi icin yeniden baslatin" gibi bir uyari aliyorum)

Daha sonra tekrar format atmak icin basa dondum ve bu sefer Windows'u ilk gorseldeki sürücü 1 bolum 4'e yani SSD'ye kurmayi denedim. İlk basta kurulur gibi oldu fakat tekrardan beni basa format kismina dondurdu. Ayni islemi yine tekrar yaptim bu sefer de %49'da takili kaldi. Bunlarin sebepleri ne olabilir ve nasıl duzeltebilirim?

Kardeşim tum bolumlerı sılerek dener misin recovery kısmına atmaya çalısmıssın

Cmd'yi yönetici açın. "diskpart" enter, "list disk" enter yapın. Diskler gözükecektir. Silmek istediğiniz diskin numarası kaçsa "select disk 0" veya "select disk 1" yazıp enterlayın. Sonrasında "clean" yazıp enterlayın. Başarılı uyarısını görünce disk yönetiminden tekrar kontrol edin.
(Bu işlemi yaptınız mı bilmiyorum ama yapınca diskteki tüm veriler silinir bilginiz olsun. O yüzden doğru diski seçtiğinize emin olun.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…