Çözüldü Windows SSD'yi çıkarılabilir disk olarak görüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sistemimi yeni kurdum, M.2 SSD'ye Windows kurdum, SATA SSD'yi de ikinci disk olarak kullanmak istiyorum. Kurulumdan sonra Windows başta SATA SSD'yi görmedi, daha sonra tekrar Boot ekranından Win10 kuruluma girerek SATA diski biçimlendirdim (ilk kurulumda biçimlendirmemiştim) bu şekilde Windows ikinci disk olarak SATA diski gördü. Ancak şimdi de sanki USB diski yani harici depolama aygıtı gibi görüyor. Dosya sistemi NTFS ama sağ alttaki "donanımı güvenle kaldır" kısmında SATA SSD'yi de görüyorum. Oradan donanımı çıkar desem devre dışı bırakacak belki de. Bu durum normal mi acaba?

Driverpack üzerinden kurdum tüm eksik sürücüleri ama eksik de olabilir, emin olamadım. Aygıt yöneticisinin görüntüsü şu:

1.jpg

D'yi taşınabilir aygıtlar içerisinde görmesi garibime gitti.

Anakart modelim Asus TUF X470-Plus Gaming bu arada.

Anakart üzerinden baktım SATA6G1 portuna takılı. BIOS çözümünü hemen bir deneyeyim Recep hocam.
BIOS'tan SATA Hot Plug kapatıp dener misin? Bir de HDD hangi SATA portuna takılı?

Hot Plug kapatınca düzeldi Recep hocam, çok teşekkür ediyorum. Yalnız BIOS'tan aldığım bir ekran görüntüsü var bu arada:

IMG-3276.jpg

Boot Override kısmında SATA diski görüyorum ancak yukarıdaki Boot Option Properties'deki seçenekler arasında SATA Disk yok. Bu durum normal değil mi, sonuçta üzerinde hiçbir veri yok diskin, boot edebilecek bir durumda olmaması lazım mantıken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu sorunu yaşayan biri olarak şöyle hallettim. (AMD işlemci ve çipset kullanıyorum) C:/AMD'de veya driverlarınızda daha önce yüklemiş olduğunuz SATA-AHCI-RAID driverını kaldırıp tekrar yükleyerek sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı