Çözüldü Windows store indirme hızı vs Steam indirme hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HighTechLowLife

Megapat
Bugün Gears of war 4 oyununun trial versiyonunu indireyim dedim ve ilk kez Windows store'dan böylesine büyük boyutlu bir indirme yaptım. Saniyede 70-80 MB ile indiriyordu. Steam'den oyun indirirken bu hız 12MB'leri geçmiyor. Bir yerlerden ayar mı yapılması gerekiyor? İnternet hızım 100 Mbps.

Windows store farklı bir şekilde hesaplıyor diye biliyorum. O yüzden o değer öyle gözüküyor tam açıklamasını bende merak ettim.

Windows Store bit, Steam byte olarak gösteriyor. Özetle gördüğünüz 70-80 değerlerini kabaca 8'e bölün ve Steam ile öyle karşılaştırın. 100 megabit bir internette 12 megabyte indirme değerleri gayet normal.

Windows Store şu an iyi bir seviyede değil, indirme hızını bazen düzgün gösteremiyor veya birim değerleri tutmuyor, konu hakkında bilgisi olmayan insan gördüğü zaman nasıl hızlı iniyor diyebiliyor. Daha önce bir üyeye bunu anlatamadım maalesef. 100 Mbps internet ile 12 MB indirme normal değer, olması gereken değer budur. Windows Store üzerinden süreyi hesaplarsanız gösterilen değerlerin doğru olmadığını anlayacaksınız. Daha yüksek hızda indirme için daha üst paketlere geçmeniz gerekiyor.

100mbs internet ile zaten max 12mbps ile down yapabilirsiniz. Bunu nasıl buldun dersen 8bit 1 byte. Mic Store bit gösteriyordur. Ayrıca steam sınırsız upload veriyor ondan bir şüpheniz olmasın
Turksat ortalama hızı 23MBPS gösteriyor. Ben böyle bir değere hiç çıkamadım. Bende Turksat kullanıyorum.
23mbps speedtest.net fast.com gibi sitelerden down değeriniz ise bununla indirme değil bu bağlanma hızınızdır indirme hızınızı bulmak için 23/8=2,8 ile indirme yaparsınız

Windows Store bit, Steam byte olarak gösteriyor. Özetle gördüğünüz 70-80 değerlerini kabaca 8'e bölün ve Steam ile öyle karşılaştırın. 100 megabit bir internette 12 megabyte indirme değerleri gayet normal.
Fatih abim yapıştırmış cevabı yine. Tamamen doğru. Zaten indirme hızının hesaplanmasının formülü (İnternet Hızı bölü 8). Benim de 24 MBPS internetim var indirme hızım saniyede 3 MB. Kimse 100 MBPS internetim var diye 100’er 100’er indirecek sanmasın.
Steam tam olarak Türkiye'de %100 destek vermiyor. Hız kaybı yaşamanız normal.
Allah’ım yarabbim. Cahillere akıl ver yarabbim. (Amin) Sırf mesaj sayınız artsın diye mesaj yazıyorsunuz.

Hangi CDN'lere bağlandığına da bakmak lazım. TT bağlantıma göre aşağıda belirttiğim gibi bir sonuç var. İndirmeler arası hız farkları oluşabiliyor. 50Mbps bağlantı üzerinde Steam'den 6.2 MB/s ile indiriyorum. Yani sonuç tamı tamına eşit. Epic Games ve Uplay'de ise daha farklı, indirme hızları biraz daha düşük. Çünkü bağlanılan CDN'ler farklı.

Valve/Steam = Valve, Vienna CDN'leri.
Windows Store + Epic Games = Akamai, Vienna CDN'leri.
Ubisoft/Uplay = Akamai, Frankfurt CDN'leri.

TurkNet'te ise durum biraz daha farklı. Onlar Google, Facebook, Netflix, Steam gibi servislerle peering anlaşmaları yapıyor. Yanlış olmasın, şu anda hangileriyle anlaşmalı olduklarını tam bilmiyorum. Fakat yakın zamanda açıklamaları arasında belirttiklerim vardı.

Kısacası bahsettiğim gibi ISP'ler arasında farklar olabilir. Bağlanılan CDN'ler arasında farklar olabilir. Bunlar download ve ping konusunda farklılık gösterebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı