Windows to GO nasıl kurulur?

Maalesef Media Creation Tool ile indirilen ISO dosyaları Rufus ile Windows To Go medyası oluşturmak için kullanılamıyor. Çünkü bu ISO dosyaları WIM yerine ESD kullanıyor. Bu nedenle Rufus'un kullandığı Windows imaj uygulama sistemi bu ESD dosyasını uygulayamıyor.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bu işlem için en az USB'ye kurmak istediğiniz işletim sistemi ne ise o işletim sistemi veya daha yeni bir işletim sistemi kullanmanız gerekiyor. Mesela Windows 10 yazacaksanız Windows 10 veya sonraki bir Windows sürümünü (örneğin, Windows 11) kullanmanızı öneririm. Eğer mesela Windows 7 kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz var.

İlk sorunu çözmek için WIM formatını kullanan bir ISO dosyasına ihtiyacınız var. Bunu TechBench'ten indirebilirsiniz;
İlk olarak "Select type" seçeneğini "Windows (Final)" olarak seçin. Sonra ise "Select version" seçeneğini "Windows 10, Version 21H1 (build 19043.928)" olarak seçin. Sonra ise "Select edition" seçeneğini "Windows 10" olarak seçin. Sonra ise "Select language" yani dil seçimi seçeneğini "Turkish" olarak belirleyin ve son olarak "Select file" seçeneğini "Win10_21H1_Turkish_x64.iso" olarak seçin;
windows 10 msdn iso indirme.png

Sonra ise sağda yer alan Download tuşuna tıklayın. Bu şekilde WIM formatı kullanan bir Windows 10 21H1 Türkçe 64 Bit ISO indirebilirsiniz.

Alternatif olarak Technopat Sosyal'de yer alan konudan da indirebilirsiniz;

Bu ISO dosyaları WIM formatını kullandığı için Windows To Go kurulumlarında sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

İkinci tavsiyem ise bu işlemi mümkünse Windows 10 yüklü bir bilgisayarda yapmanızdır.

Maalesef Media Creation Tool ile indirilen ISO dosyaları Rufus ile Windows to GO medyası oluşturmak için kullanılamıyor. Çünkü bu ISO dosyaları wım yerine esd kullanıyor. Bu nedenle Rufus'un kullandığı Windows imaj uygulama sistemi bu esd dosyasını uygulayamıyor.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bu işlem için en az USB'ye kurmak istediğiniz işletim sistemi ne ise o işletim sistemi veya daha yeni bir işletim sistemi kullanmanız gerekiyor. Mesela Windows 10 yazacaksanız Windows 10 veya sonraki bir Windows sürümünü (örneğin, Windows 11) kullanmanızı öneririm. Eğer mesela Windows 7 kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz var.

İlk sorunu çözmek için wım formatını kullanan bir ISO dosyasına ihtiyacınız var. Bunu Techbench'ten indirebilirsiniz;
İlk olarak "select type" seçeneğini "Windows (final)" olarak seçin. Sonra ise "select version" seçeneğini "Windows 10, version 21H1 (Build 19043.928)" olarak seçin. Sonra ise "select Edition" seçeneğini "Windows 10" olarak seçin. Sonra ise "select language" yani dil seçimi seçeneğini "turkish" olarak belirleyin ve son olarak "select file" seçeneğini "WIN10_21H1_turkish_x64.ISO" olarak seçin;
Eki Görüntüle 1132037
Sonra ise sağda yer alan download tuşuna tıklayın. Bu şekilde wım formatı kullanan bir Windows 10 21H1 Türkçe 64 Bit ISO indirebilirsiniz.

Alternatif olarak Technopat Sosyal'de yer alan konudan da indirebilirsiniz;

Bu ISO dosyaları wım formatını kullandığı için Windows to GO kurulumlarında sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

İkinci tavsiyem ise bu işlemi mümkünse Windows 10 yüklü bir bilgisayarda yapmanızdır.

Değerli değeri cevabınız için çok teşekkür ederim dediğiniz şeyleri deneyerek haber vereceğim çok teşekkürler.

Microsoft'un sitesinden herhangi bir Windows işletim sistemi ile Windows 10'un ISO'sunu indiremeyiz ama bir Android cihazdan masaüstü sitesi yapıp girersek Linux olarak algılayacağı için bize direkt olarak Windows 10'un ISO'sunu indirecektir.

Universal usb driver yükleyin ve en alttaki windows vista nın üstündeki windows to go (virtual hard disk) seçeneğini tıklayın iso yükleyin ve usb yi seçin ileri ye tıklaıyn
İşlem başlamıştır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı