Windows Toshiba SSD üzerinden Boot olmuyor

Lysaa

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarıma yeni aldığım Toshiba SSD'ye Windows kurmak için Rufus programı aracılığıyla bir Windows flash bellek hazırladım. GPT bölüm düzeni ve UEFI- CSM yok şeklinde ayarları yaptım. Sonrasında normal şekilde kurulum yaptım SSD'ye ancak "reboot and select proper Boot device or ınsert Boot media in selected Boot device and press a Key" hatası verdi. HDD'ye Windows kurduğumda normal şekilde açılıyor bilgisayar ancak ne yaptıysam SSD üzerinden bilgisayar açılmıyor. BIOS ekranında SSD UEFI olarak gözükmüyor ancak HDD gözüküyor ve Windows Boot Manager(HDD ismi) şeklinde kısım var Boot ekranında. Bunları üzerinde HDD'yi tamamen çıkarıp SSD'ye kurulum yaptım ancak değişen bir şey olmadı ve reboot hatasını verdi. Bu arada kurulumları Secure Boot hem açık hem kapalı şekilde, üstüne Rufus programında dosya sistemi kısmını hem NTFS hem de FAT32 olarak denedim. Sizce sorun nerede, nereyi atlıyorum ve yanlış yaptığım neresi olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Boot screen.jpeg
    Boot screen.jpeg
    133,6 KB · Görüntüleme: 68
Hocam geçen sene yeni sıfır bir SSD almıştım, aynı sorunları yaşayınca satıcıyla iletişime geçtiğimde bana önce diski biçimlendirmem gerektiğini söyledi, HDD'ye Windows kurmuşken SSD'ye sağ tıklayıp biçimlendirip dener misin? Ben hala deneyemedim o SSD'yi öylece duruyo aldığım gibi.

Hocam geçen sene yeni sıfır bir SSD almıştım, aynı sorunları yaşayınca satıcıyla iletişime geçtiğimde bana önce diski biçimlendirmem gerektiğini söyledi, HDD'ye Windows kurmuşken SSD'ye sağ tıklayıp biçimlendirip dener misin? Ben hala deneyemedim o SSD'yi öylece duruyo aldığım gibi.

Ne yazık ki işe yaramadı. Teşekkürler öneri için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı