İyi günler herkese bir sorunum var 2 gündür beni benden aldı. BIOS ayarlarımı yapıyorum her şey tamam PC açıyorum sonra 16 GB RAM'lerimin sadece 7, 93'ünü kullanabiliyorum ve onu da 1333 MHz olarak kullanabiliyorum. BIOS sıfırlama yaptım RAM slotlarının yerlerini değiştirdim hatta bilgisayar 1 senelik olmasına rağmen yedek bir BIOS pili buldum onunla değiştirdim sonuç hep aynı.
PC: Ryzen 5 2600 XPG 16 GB RAM RX 580 8 GB anakart ASRock B450M-HDV r4.0
Başlata MSConfig yazın önyükleme, gelişmiş seçenekler, bellek üst sınırı (eğer tik işareti versa kaldırın ve en üst düzeye getirin RAM miktarını yeniden başlatın sorun çözülür...)
Başlata MSConfig yazın önyükleme, gelişmiş seçenekler, bellek üst sınırı (eğer tik işareti versa kaldırın ve en üst düzeye getirin RAM miktarını yeniden başlatın sorun çözülür...)
Yok mudur bir hal çaresini bilen.
Bir şey fark ettim MSConfig ayarladıktan sonra tekrar gelişmiş seçeneklere bastığım zaman ayarlar sıfırlanmış oluyor sistemsel bir sorun diye düşündüm formatladım temiz kurulum yaptım yok aynı devam ediyor sorun.