Windows Update 0x8024000b ve 0xC1900101 - 0x20017 hatalarının muhtemel çözümleri

Bundan yaklaşık 3 ay önce sosyalde 20H2 sürümüne geçemediğimle alakalı bir konu açmıştım. Bir çok yöntemi denemeye devam ettim fakat bir sonuca ulaşamayınca pes etmiştim. Son haftalarda eski sürümde olduğumu ve sürekli güncellemem gerektiğine dair bildirimler almaya başladım. Bilgisayarımı kapatırken bile güncelleştir ve kapat yazıyordu fakat bir işe yaramıyordu. Bu konu artık sinirimi bozmaya başladı ve tekrar araştırdım. Bu sefer Answers Microsoft sitesinde karşıma bir konu çıktı. Konuda yer alan adımları uyguladım ve güncellemeyi başardım. Adımlar şu şekilde:
  • Çalıştır'ı açıyoruz ve MSConfig yazıyoruz.
  • Açılan pencereden seçmeli başlangıcı tercih ediyoruz ve başlangıç öğelerini yükle seçeneğini kapatıyoruz.
  • Aynı yerden hizmetlere girip tüm Microsoft hizmetlerini gizle dedikten sonra tümünü devre dışı bırakıyoruz.
  • Görev yöneticisine girip başlangıçta bulunan her şeyi devre dışı yapıyoruz.
  • Bilgisayarı tekrar başlatıyoruz.
  • Ben garanti olması için BIOS güncellemesini yapmıştım. BIOS sürümüm eskiydi. Tek çözümün bu olma ihtimali var bilemiyorum.
  • 0xc1900101 hatasında sebep olabilecekler arasında yer alıyordu sanırsam. Bu yüzden bilgisayarıma bağlı klavye, fare ve monitör hariç her şeyin bağlantısını kestim.
Bunları yaptıktan sonra Windows Update kısmında yeni güncelleme gözükmüyordu. Bu yüzden https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=799445 bu linkten Windows 10 güncelleme yardımcısını indirdim.

winver.png

Sonuç olarak son sürüme başarıyla güncelledim.

@knizel hocam sıkıntınız hala devam ediyorsa deneyin. Ben çözdüm.

Beni unutmadığınız için çok teşekkür ediyorum, sıkıntıyı birkaç ay önce çözmüştüm. Daha doğrusu çözdüm değil de denedim ve oldu ekstra hiçbir şey yapmadım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı