Windows Update "güncel değilsiniz" hatası veriyor

Aynı sorun bende de var, geçen hafta Rufus ile hazırladığım USB ile Windows 10 kurulumu yaptım, destek süresi sonuna kadar olan tüm güncellemeleri de aldım. Genişletilmiş güvenlik güncellemelerine de kayıtlıyım. Sonrasında BIOS'ta undervolt işleri ile uğraşırken yanlış bir yere girmiş olmalıyım ki PC SSD'yi görmemeye başladı BIOS'tan Windows'a boot etmiyordu. Neyse default ayarlara dönüp aynı USB ile tekrar Windows 10 kurdum. Birkaç güncelleme de aldım ama aynı ekranda takılmış durumdayım, kontrol ettiğimde şu anki Windows derlemesi sürümüm 19045.6691. İnternette biraz araştırma yaptım, sorun gider tuşundan bir takım CMD komutlarına denemeler yaptım, hizmetlerin içinde Windows Update hizmetini durdurup tekrar başlattım ama sonuç alamadım. Kayıtlı olduğum için yeni bir güncelleştirme gelir de düzelir belki diye beklemeye karar verdim.
Oradaki "güncel değilsiniz" yazısı muhtemelen windows 10'un desteğinin bittiğini göstermek için orada. Yani siz uzatılmış güncelleme alıyorsunuz ama uzatılmış güncellemeye kayıtlı olmasaydınız alamayacaktınız, ya da "güncel değilsiniz" derken güncel bir işletim sistemine sahip olmadığınız belirtiliyor herhalde. Çok da kafanıza takmayın bence.

Oradaki "güncel değilsiniz" yazısı muhtemelen windows 10'un desteğinin bittiğini göstermek için orada. Yani siz uzatılmış güncelleme alıyorsunuz ama uzatılmış güncellemeye kayıtlı olmasaydınız alamayacaktınız, ya da "güncel değilsiniz" derken güncel bir işletim sistemine sahip olmadığınız belirtiliyor herhalde. Çok da kafanıza takmayın bence.
@Bayram Reis @Mustafa.Kaan

@Bayram Reis @Mustafa.Kaan
Bunu öğrenmek için bence en son güncellemesinin kodunu söylesin konu sahibi.
KBxxxxxxxx olan şey.
Böylece güncel mi değil mi anlarız.

Eğer böyle olsaydı "cihazınız için önemli güvenlik ve kalite düzeltmeleri eksik" yerine Windows 10 desteği sona erdi yazardı. Bende Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmelerine kaydoldum, hiç bir sıkıntı yok.

Konu sahibi ben değilim ama, ilk formatta sorunsuz var olan tüm güncellemeleri almıştım, ikinci formattan sonra şu an alıp almadığımı bilemiyorum? Gelen son güncelleme KB5071546.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı