Windows Update indirme hatası - 0x80070643

Microsoft'u anlamak arada zor. Yapacak bir şey yok. Windows 10'a format atmak şuan çok saçma olur aktif olmayacak bir update yüzünden. Windows 11'e geçerim format atacaksam da sizde benle aynı şeyi düşünüyorsunuzdur bu konuda. Windows 10, 14 Ekim 2025'de desteği bitiyor Windows 7, 8.1 gibi (Kaynak: Windows 10 Home and Pro - Microsoft Lifecycle).

Bilgisayarıma bir şey olursa sorumlusu Microsoft'tur herkese iyi günler.
Bir şey olmayacağına emin olabilirsin. Bu update kurulmadı diye aklında en ufak bir şey takılmasın. Ben açıkça söyledim virüs korumanız olduğu sürece hiçbir şey olmaz. Toplu güncellemeler zaten güvenlik açıklarını kapatıyor. Bu güvenlik güncellemesi sadece Bitlocker'ı kullananları kapsıyor. Sen, ben gibi ev kullanıcılarını kapsamıyor.

Bende de kapalıymış hocam BitLocker.

Ocak'tan Şubat'a sabrettik olmadı Mart'a kadar da bekleyemem. Win10/11 Pro sürümünü ilgilendiren BitLocker özel güncellemeyi neden Microsoft bize Win10 Home için önümüze çıkarır aklım almıyor neden Microsoft kendisi bunu düzeltecek bir şey yapmaz yine anlam veremiyorum.

Az önce Şubat 2024 Update olayını yaptım da geldim, yükleye yükleye zaten 2 tane güncelleme yüklemiş neden acaba? açıklamalarında birden fazla güncelleme var gösteriyordu. Zaten diğer başımızın belası 0x80070643 hatası olan aynen devam ve bu şekil Win. Update sayfasında kırmızı çarpı indirme hatası olarak görmek sinir stres yaratıyor haliyle.

@Timucin_34 hocam o dediğin Microsoft WuShowHide Tool şeysini yapmak istiyorum, umarım bir sorun yaşamayız yanlış bir şey yapmaktan korkarım en azından şu 0x80070643 hatasına sebep Win. Update saçmalığı bir daha önüme çıkmasın yeter.

Ayrıca burada bir ekran görüntüsü koymuştun mesajında gördüm Win. altında BitLocker aktif mi değil mi görebiliyoruz demiştin ona da bakmak istiyorum bizdeki nasıl acaba.

---
Yine benim 2-3 haftadır 'Görev Yöneticisi' altında beliren AggregatorHost.exe meselesi vardı:

What is AggregatorHost.exe and what does it do?

Bunun için hiç bilemediğim yine çekindiğim Win. komut sisteminden " sfc /scannow " yapacağım umarım başım yanmaz:

https://support.microsoft.com/tr-tr/topic/eksik-veya-bozuk-sistem-dosyalarıyla-ilgili-sorunları-gidermek-üzere-sistem-dosyası-denetleyicisi-aracını-kullanma-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e

---
Neyse işte bana şans dileyin arkadaşlar tüm bu işlemlerden eksiksiz sorunsuz çıkayım rahata ereyim, bir de daha dün gördüm ana kartın yeni BIOS güncellemesi çıkmış daha onunla uğraşacağım haydi hayırlısı umarım başıma iş açılmaz.

Hocam aklıma gelen tek şey, Windows 11'e geçmemiz için kasıtlı olarak canımızı sıkmaları diyeceğim, ama duyduğuma göre Windows 11'de de bu hatayı alanlar varmış. Amaçlarını çözebilene helal olsun. Ben Windows 12'yi bekliyorum, o da beklediğim gibi çıkmazsa yüksek ihtimal Linux Mint gibi bir şeye geçeceğim.

WuShowHide’ı yaparsın. Ben sana videomu atayım. Oradan hata yapmadan yaparsın kolayca. Wushowhide tool’undan güncellemeyi gizledikten sonra denetle de windows update‘i hata gitsin güncelsiniz ibaresi görünecek. Bilgisayarın bozulmaz. İstediğin zaman tool ile tekrar görünmesini sağlayabiliyorsun. Sfc /Scannow’dan da korkma o windows dosyalarını onaran bir CMD komut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 11 Pro kurulu laptopumda ben sorun yaşamadım. Onda da Bitlocker kapalı. Recovery bölümünü kendisi ayarlayıp başarıyla kurdu. Windows 10’da niye yapmadılar bilmiyorum kafaya takmaya da gerek yok bu güncellemeyi. Ama bazı kullanıcılarda hata vermiş ihtimali olabilir mi belki evet olabilir. Bende Windows 12’yi bekliyorum açıkçası. Windows 11’i sevemediğim için 10’da duruyorum. Ben de format atarak Windows 11’e geçirebilirim. Microsoft daha da can sıkmaya başlarsa.

Son düzenleme:

Görüntüsünü paylaştığınız Denetim Masası içinde BitLocker ayarların olduğu yere bakayım dedim açıksa kapatırız fakat bulamadım, sizin kullandığınız Win10 Home 22H2 değil mi?. /Denetim Masası/Tüm Denetim Masası Öğeleri/Bitlocker Sürücü Şifrelemesi/ şeklinde yazan dizinde bulamadım. Hatta sendeki görüntüde sol alt köşede TPM Yönetimi - Disk Yönetimi yazan yerler bende yok.

Birde mesajınızda linkini paylaştığınız "Microsoft WuShowHide Tool" olayını kullanacaktım eksik olmayın videosunu koymuşsun, zaten ayda 1-2 kez aklımıza geliyor Win. Update kontrolüne bakıyoruz Mart Salı güncellemesine kadar oralara hiç bakmam idare ederiz bekleyebilirim neyse.

https://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab

Son düzenleme:
Windows 10 Pro bendeki. Tool’u kullanarak gizleyin, korkmanıza gerek yok. Arka planda sürekli indirmeye kalkışmasın güncellemeyi.

Windows 10 Pro bendeki. Tool’u kullanarak gizleyin, korkmanıza gerek yok. Arka planda sürekli indirmeye kalkışmasın güncellemeyi.

Güncellemeleri duraklattım kafam rahat düzeltilene kadar güncelleme yapmayacağım.

Güncellemeleri duraklattım kafam rahat düzeltilene kadar güncelleme yapmayacağım.
Duraklatmanıza gerek yok benim linkini bırakacağım Microsoft'un tool'u ile gizlerseniz, bir sonraki gelecek güncellemeleri almaya devam edeceksiniz. Cihazınız güncel kalmaya devam eder hatayı da güncellemeyi de görmemiş olursunuz benim koyduğum ekran görüntüsündeki gibi . İstediğiniz zamanda gizlediğiniz KB5034441 güncellemesini de gizlemeden çıkarabilirsiniz. Bir güncelleme uğruna gemileri batırmaya değmez. Zaten o güncelleme yüklense de hiçbirimiz de aktif olmayacak bir güncelleme. https://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…