Çözüldü Windows Update sırasında mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

valeriamigo

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800x3D.
Anakart: ASUS Prime B450M K II.
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti 8 GB.
RAM: XPG Gammix D35 8 GB 3200MHz DDR4 2x8.
SSD: XPG Gammix S70 Blade 2TB M.2
Bir sorundan dolayı Windows'umun onarım sürümünü yeniden yüklemem gerekti fakat güncelleme yapılıp PC'yi yeniden başlatma kısmında (güncellemeler yapılıyor bekleyiniz dediği kısım) %30-%50 aralarında PC mavi ekran verip CRITICAL_PROCESS_DIED hatası veriyor. 2 gündür uğraşıyorum fakat hala düzeltemedim yardım edebilirseniz çok sevinirim.
(Temiz kurulum yapamam çünkü silinmemesi gereken dosyalarım var ve dosyaları yedeklemek için dosya gezginine girdiğimde Dosya Gezgini çöküyor ve komple kendini baştan başlatıyor. Bunun da güncelleme yarıda kalıp mavi ekran yediğim için olduğunu düşünüyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat ayarlar güncellestirme güvenlik kurtar ile menüleri dikkatle kullanarak yeniden windows'u bilgisayar hafizasindan yükleyebilirsin.

Başlat ayarlar güncellestirme güvenlik kurtar ile menüleri dikkatle kullanarak yeniden windows'u bilgisayar hafizasindan yükleyebilirsin.
Windows 11 kullanıyorum. Dediğiniz yer tam olarak neresi ?

Maalesef hocam ,hiç kullanılmamış sıfır bir RAM ile denedim fakat aynı hatayı alıyorum.

Son düzenleme:
Maalesef hocam ,hiç kullanılmamış sıfır bir RAM ile denedim fakat aynı hatayı alıyorum.

Anladım peki,
  • Hata nedir?
  • .DMP tekrar paylaşır mısın?
Ekran kartı sürücüleri olarak gözüküyor hocam o zaman büyük ihtimal siz yine de .DMP paylaşın tekrar bakalım.

Anladım peki,
  • Hata nedir?
  • .DMP tekrar paylaşır mısın?
Ekran kartı sürücüleri olarak gözüküyor hocam o zaman büyük ihtimal siz yine de .DMP paylaşın tekrar bakalım.
Hocam hata şu, ben Windows'un onarım sürümünü kuracaktım fakat yeniden başlatma istedi ve yeniden başlatırken ekranda yazıyor "Güncelleme yapılırken bekleyiniz" ilk olarak direkt %100 oluyor gayet normal bir şekilde sonra tekrar yeniden başlayıp %1'den %30'a kadar gidiyor ve 30'da tekrar yeniden başlıyor.%30'dan devam ediyor ve bir anda %48'e geliyor geldikten 1 veya 2 saniye sonra mavi ekran yiyorum hata kodunda ise CRITIC_PROCESS_DIED hatası veriyor.

Selamlar,

Bu hatayı "CRITIC_PROCESS_DIED" güncelleme yaparken almanız WINDOWS üzerinde SSD ile ilgili bir problem yaşıyorsunuz. Eğer ki farklı bir SSD ile WINDOWS kurulumu yaparsanız sorununuz çözülür hocam.

Selamlar,

Bu hatayı "CRITIC_PROCESS_DIED" güncelleme yaparken almanız WINDOWS üzerinde SSD ile ilgili bir problem yaşıyorsunuz. Eğer ki farklı bir SSD ile WINDOWS kurulumu yaparsanız sorununuz çözülür hocam.
Başka bir çözümü yok mudur hocam çünkü SSD fiyatları pahalı ve şuan kullandığım SSD 2TB ve bana en az 2TB bir SSD gerekiyor.

Başka bir çözümü yok mudur hocam çünkü SSD fiyatları pahalı ve şuan kullandığım SSD 2TB ve bana en az 2TB bir SSD gerekiyor.

Hocam başka çözüm olarak en yakın bilgisayar servisi olabilir, şimdi GPU ve RAM CPU aracılığı ile SSD üzerinden veri talep ediyor ve SSD bunu karşılayamadığı için sistem BSOD veriyor.

Son düzenleme:
Anladım hocam. Peki bu SSD karşılayamama olayı nedir?

Hocam bozuk ve hatalı sektörler olabilir şu an görmeden ilerlediğim için bu şekilde yorum yapabiliyorum eğer ki test yaparak ilerleyebilsek daha kesin konuşurdum.

Ekleme yapmak istiyorum:

Burada SSD üzerinde tutulan PAGEFILE sayfa dosyaları bozuk olarak algılanmış.

bellek yöneticisi 1 bozuk sayfa dosyası örneği (S) algıladı sayfa hedefinde bellek bozulması olması muhtemel.

Son düzenleme:
Test'i hangi programdan yapıyoruz peki ? Çünkü sistemi toplayalı neredeyse daha 1 sene oldu hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…