Çözüldü Windows Update sistemi durdurulmazsa oyunlar DirectX hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

KayzerAgustus

Centipat
Daha fazla  
Neden ve nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde eğer Windows Update sistemini durdurmazsam DirectX hatası nedeniyle hiçbir oyuna giremiyorum. Format atıp temiz kurulum yapıpta hemen Win Update durdurur ve öyle kalmasını sağlarsam sıkıntı çıkmıyor diğer türlü aşağıdaki görseldeki hatayı veriyor. DirectX kaldırma falan araştırdım ama kimse nasıl yapılacağını bilmiyor, galiba fixlenmiyor da. İlla format mı atacağız ne yapmalıyım? YouTube ve forumdaki çözüm yollarını denedim bir sonuca ulaşamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-27 190708.png
    119,2 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıfırlama yoksa bile repair olmalıydı belki biri bozuldu sırf o dosya için sıfırlayıp uğraşıcaz. Çok saçma gerçekten.

Sorunu şu şekilde çözdüm. Kurtarma -> Gelişmiş Başlangıç -> Yeniden başlat. Sonrasında oradaki sistem geri yüklemeyi seçip o kısımdan sistemi sağlam çalıştığı bir tarihe geri yükleyebildim. Normal açıkken geri yükleme 0x80070005 hatası veriyordu.
Bunu dene hocam.

DDU ile ekran kartını sildim win update eski sürümü yükledi. Ekran kartı driver yüklenmeden önce denedim oyunları açıyordu yüklendikten sonra eski directx hatasını tekrar verdi. Birde nvidia sitesinden güncel sürümü yüklemek istersem "an unknown error has occured" hatası veriyor.

Hocam Driver'ı DDU yardımı ile silmemizin nedeni çakışmayı önlemek. Driverlar sıfırlandıktan sonra hiçbir şey otomatik güncellenmesin, Win Update'i kapatın. Sonra o sıfırın üzerine NVIDIA'nın sitesinden driver indirin. Bu işlemin aynısını DirectX için de yapmanızı öneririm çünkü eski oyunlar için bir sürü saçma DirectX versiyonları indiriyoruz ve bunlar da yine soruna neden oluyor.

Ben win update indirmeye başlamadan önceden indirdiğim yeni driveri yüklemeyi zaten denedim "an unknown error has occured" hatası verdi. Şuan 4-5 ay önceki eski sürüm yüklü yenisi yüklenmiyor. Directx ne silebiliyorum ne yeniden yükleyebiliyorum a cabinet hatası veriyor. Oyunun verdiği hata.

Hocam bu uyarının Türkçe meali GPU Driver'ını güncelle demek zaten. Normal şartlarda ekran kartının driver'ının yanında otomatik olarak DirectX de indiriyor ama sizin işiniz tam tersi olmuş çünkü ekran kartı driver'ınızda şu an problem yok ama DirectX ile GPU driver'ınız birbiriyle çelişiyor. Bunun bir benzeri benim de başıma gelmişti profilimden bakabilirsiniz ve DDU ile çözmüştüm.

Şu anki DirectX sürümünüz 12 mi 11 mi hocam.

Bu sorunu önceden vermiyordu yeni vermeye başladı. Ekran kartı son çıkan güncelleme yüklü olduğu halde bu hatayı veriyor. Sürüm 12.

Kurulumu bununla deneyin. Sorun devam ederse DXSETUP.exe için Process Monitor raporunu ve log dosyalarını paylaşırsınız.

Rehber: Process Monitor ile Hata Raporu Oluşturma

Merhaba, çalışmayan oyunların veya uygulamaların neden çalışmadığını çözmek için yepyeni bir yöntem ile daha karşınızdayız: Process Monitor! Bu yöntemi daha önce Sosyal'de burada FIFA 15 için kullandık ve %100 başarıya ulaştık. Adım adım nasıl bir Process Monitor raporu oluşturulur bakalım...
www.technopat.net

DirectX.log ve DXError.log Dosyalarını Paylaşma

Bazen DirectX kurulurken ''An İnternal System Error Occurred'' hatası alabilirsiniz. Bunun sebebi genelde internetten indirilen DLL'ler oluyor. Bunun son derece yanlış olduğunu söylüyoruz zaten. Hata alan kullanıcıların hata raporlarını paylaşması gerekiyor. Bu raporlar DirectX.log ve...
www.technopat.net

Bunu denediniz mi hocam??

Directx.log

2 türlü de denedim. Web installer ve sizin verdiğiniz linkteki gibi ama hata aynı. Process Monitörle rapor oluşturmayı başarabilirsem onun dosyasını da buraya yüklerim.

Directx'i kaldırmanın bir yolu var mı temiz kurulum için ? Repair veya uninstall etmenin bir yolunu bulamadım.

Son düzenleme:
İfadeler: Los

Hocam DirectX happy uninstall var ama güvenilir değil çünkü internete de bakarsanız zaten görürsünüz DirectX dosyaları sistem dosyaları ile birleşik oluyor ve Windows'un yanında otomatik olarak yüklenmiş oluyor. Bu yüzden DirectX silmek sağlıklı bir işlem değil ve yapması da problemli çoğu zaman güncelliyor veya üstüne yüklüyoruz. Eğer DirectX'i sıfırlamak isterseniz PC'yi resetlemek en sağlıklısı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…