Windows Update sonrası siyah ekran hatası almak

Noktaa

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, bilgisayarıma Windows Update yaptığım sırada görüntü kayboldu ve bir daha gelmedi. Görüntü ile birlikte klavye ışıkları da söndü. Tekrar açmaya çalıştığımda siyah ekran sorunu devam etti, klavye çalışmıyordu.
Ekran kartını söküp taktım, RAM'leri tek tek denedim ama sorunu çözemedim. BIOS pilini de çıkartıp taktım, ancak yine sonuç alamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem özelliklerim:
  • Ryzen 5 2600X.
  • RX 570 8 GB.
  • 16 GB XPG 2666 MHz RAM.
  • ASUS Prime A320M-F anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU bilgileriniz nedir? Bir de değişkenleri azaltmak ve şanssız bir tesadüf olaslığını ortadan kaldırmak adına farklı bir HDMI kablosu ve farklı bir ekran deneyebilir misiniz?

BIOS'a girebiliyor musunuz? ( Giremiyorsanız sabit diskleri çıkartıp deneyin.)
İşletim sisteminiz nedir?
Uçuk bir tesadüf olmaması halinde aklıma gelebilen iki seçenek var.
  • BIOS güncellemeniz gerekiyor olabilir.
  • Veya oynanmış, modifikasyonlu vs bir sistem kullanıyordunuz ve update ile sistem çöktü.

Güncellemelerden sonra Windows yeniden başlatılır ve bu esnada güncellemeler kurulur. Bu da biraz zaman alır. Güncellemeye müdahale edersen sistem üzerinde kötü sonuçlara sebep olabilir.

PSU bilgileriniz nedir? Bir de değişkenleri azaltmak ve şanssız bir tesadüf olaslığını ortadan kaldırmak adına farklı bir HDMI kablosu ve farklı bir ekran deneyebilir misiniz?
500w 80+Gold

500w 80+Gold denedim hdmı kablosu ilede ama sonuç aynı.

BIOS'a girebiliyor musun?
Giremiyorum klavye hiç bir şekilde yanıt vermiyor.

BIOS'a girebiliyor musunuz? ( Giremiyorsanız sabit diskleri çıkartıp deneyin.)
İşletim sisteminiz nedir?
Uçuk bir tesadüf olmaması halinde aklıma gelebilen iki seçenek var.
  • BIOS güncellemeniz gerekiyor olabilir.
  • Veya oynanmış, modifikasyonlu vs bir sistem kullanıyordunuz ve update ile sistem çöktü.
Windows 10 bıos a giremiyorum malesef tepki vermiyor klavye hiç.

Windows 10 bıos a giremiyorum malesef tepki vermiyor klavye hiç.
Sabit diskleri sökün. Hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girmeyi deneyin. Girebilirseniz önce fabrika ayarlarına sıfırlayın. Fast boot'u da disabled yapın ve kaydedip kapatın. Sonra sadece sistem diskini takıp sistemi tekrar açmayı deneyin.

Sabit diskleri sökün. Hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girmeyi deneyin. Girebilirseniz önce fabrika ayarlarına sıfırlayın. Fast boot'u da disabled yapın ve kaydedip kapatın. Sonra sadece sistem diskini takıp sistemi tekrar açmayı deneyin.
Denedim ama giremiyorum görüntü gelmiyor yine.

Çözüm ararken diskleri takmayın. Olumsuz etkileme ihtimali var. BIOS'a giremediğiniz sürece zaten bir anlamı da yok.
Aklıma gelen son şeyler RAM'leri teker teker denemek ve ekran kablosunu veya portunu değiştirmek.

RAM'leri teker teker denedim dediğiniz gibi SSD ve HDD bağlantısını kesip öylede çalıştırdım ama görüntü gelmiyor klavyede tepki vermiyor ekran kablosunu portları da tek tek denedim sonuç aynı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı