Windows ve ekran kartı değişimi

efesuke

Hectopat
Herkese merhaba. Kara cumada birkaç bilgisayar parçası aldım anakart vs. fakat ekran kartı alacak param tam birikmedi ve ikinci el alacağım. Fakat kartı test etmem gerekiyor ve sistem yok test edecek. Ben de düşündüm ki ben arkadaşımın 1060'ını alıp SSD'ye Windows vs kurulum yapsam ve sonrasında alacağım RX580'i taksam sıkıntı olur mu benim için veya arkadaşım için? Yani farklı kartlar takmak falan sıkıntı yaratır mı yoksa istediğimiz gibi takabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üzerindeki onboard ekran kartıyla sisteminizi kurabilirsiniz. Yani illa harici ekran kartı gerekmiyor sistem kurmak için, yeterki sistemin diğer parçaları mevcut olsun. Daha sonra satın almak istediğiniz ekran kartını bu sisteme takıp, sürücüsünü kurup, test ederek alım işlemini yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
(soruyu doğru anladım sanırım.)
başka marka ekran kartı kurulu bir sistemde farklı bir ekran kartı denemek istiyorsunuz.
windows buna izin verir, ancak tek dikkat etmeniz gereken şey eski sürücüleri silip yeni karta uygun güncel sürücüyü yüklemeniz gerekiyor.
testiniz bittikten sonra arkadaşınızın halihazırda kullandığı kartı da aynı prosedürle kuracaksınız.
kartın montajını yapın. eski sürücüleri silin ve yeni sürücüleri yükleyin. tamamdır.

Anakart üzerindeki onboard ekran kartıyla sisteminizi kurabilirsiniz. Yani illa harici ekran kartı gerekmiyor sistem kurmak için yeterki sistemin diğer parçaları mevcut olsun. Daha sonra satın almak istediğiniz ekran kartını bu sisteme takıp sürücüsünü kurup test ederek alım işlemini yapabilirsiniz.
Onboard dediginiz ryzen in Gserisi mi? Bende r5 1600 var cunku. Bu arada tesekkurler o zama arkadaşım in sisteminden 1060 i sokup kendime sistemi kuracağım ve sonrasında ekran kartıni deneyeceğim .
(soruyu doğru anladım sanırım.)
başka marka ekran kartı kurulu bir sistemde farklı bir ekran kartı denemek istiyorsunuz.
windows buna izin verir, ancak tek dikkat etmeniz gereken şey eski sürücüleri silip yeni karta uygun güncel sürücüyü yüklemeniz gerekiyor.
testiniz bittikten sonra arkadaşınızın halihazırda kullandığı kartı da aynı prosedürle kuracaksınız.
kartın montajını yapın. eski sürücüleri silin ve yeni sürücüleri yükleyin. tamamdır.
Arkadasin sistemden ekran kartını tak çıkar sorun olmaz değil mi ?

Benim anladığım sizin sisteminiz ekran kartı dışında tam olan bir sistem. Anakartınızın üzerinde resimdeki işaretlerdeki gibi girişler olması lazım. Eğer bu girişler varsa monitörünüzü bu yollardan biriyle bağlayarak sisteminizi kurabilirsiniz. Daha sonra aldığınız ekran kartını taktığınızda da o ekran kartının sürücüsünü kurarak test edip alarak kullanabilirsiniz. Dediklerimi yaparsanız arkadaşınızın ekran kartına ihtiyacınız kalmayacak.

ms-z370a-pro-ddr4-4000oc-mhz-dv-dp-sata-6gbs-10056458-122703-s1.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı