Windows ve oyunların kullandığı DirectX sürümleri farklı mıdır?

Zaloglu

Centipat
Arkadaşlar mesela ekran kartında DirectX 10 yaziyor. PUBG Lite icin DirectX 11 istiyor. Bir de kullandigimiz işletim sisteminin DirectX'i var galiba. Bu oyunun istedigi hangi DirectX?
Mesela Windows 8'de DirectX 11 kullaniliyor.
Windows 10 yüklüyorsun DirectX 12 oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Windows ile gelen DirectX farkı olabilir. Mesela Windows 7 ile DirectX 11 gelir, Windows 10 ise 12 destekler.
  • Oyunun kullandığı DirectX farklı olabilir. CS:GO DX9 kullanırken Metro Exodus DirectX 12 kullanır.
  • Ekran kartının desteklediği DirectX farklı olabilir. 9500 GT DirectX 10 desteklerken GTX 1080 DirectX 12 destekler.

• Windows ile gelen DirectX farkı olabilir. Mesela Windows 7 ile DirectX 11 gelir, Windows 10 ise 12 destekler.
  • Oyunun kullandığı DirectX farklı olabilir. CS:GO DX9 kullanırken Metro Exodus DirectX 12 kullanır.
  • Ekran kartının desteklediği DirectX farklı olabilir. 9500 GT DirectX 10 desteklerken GTX 1080 DirectX 12 destekler.
Ben Pubg lite oynayamadım bu sorun yüzünden DirectX sürümüm 12 ama oyunun istediği 11 ne yapmalıyım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı