Windows ve Ubuntu Dual boot yaptıktan sonra Windows 11 BitLocker nasıl aktifleştirilir?

murathaan

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarıma Dual Boost atacaktım bütün kurulumları hallettim. İlk başta bana hangi bootu kullanacağımı sormadan Windows'u açıyordu sonra Secure Boot'u kapattım onu yaptıktan sonra da BIOS'da boot kısmının en altına baktığımda 2 işletim sistemini tek bir seçeneğe alıp önceliğine göre açıyormuş bunu Ubuntu öncelikli yaptıktan sonra o hangi boot diye sordu Ubuntu'yu denedim çalıştı. Windows'u deneyim dedim BitLocker aktif oldu. Tamam kurtarma numarasıyla kurtardım ama yeniden başlatıp giriş yapmaya çalıştığımda yeniden dedi bende araştırdım Grok'a sordum BitLocker'ı devre dışı bırak dedi yaptım. Sonra bayağı uzun sürdü bu decryptti sanırsam yaptı onu burada temelli kapamış olabilirim. Sonra 1 kere daha denediğimde çalışmaya başladı fakat BitLocker'ı açmak istiyorum güvenlik için ama şu an arama yapınca bulamıyorum ya da denetim masasında. Nasıl yapacağım? Ayrıyeten böyle kurduktan sonra ses sistemim Windows'ta çalışmıyor ve Soundcore Q21 kulaklığımı bağlayamıyorum. Nasıl düzelteceğim hepsini?

Model: Monster Abra A3 v20.3

Kullanılan işletim sistemleri: Ubuntu, Windows 11.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı