Windows Vista ISO nereden bulunur?

Elimde bir adet Dell Studio 1535 laptop bulunuyor. 2 GB RAM, Intel Pentium T2390 1.86GHz işlemci bulunmakta ve Windows Vista Home Basic 32 bit SP1 işletim sistemi yüklü. Temiz bir format atacağım. Sistem özelliklerinden dolayı Windows 7 kurmamın doğru olmayacağı kanaatine vararak Windows Vista kurmaya karar verdim. Hem elimde ürün kodu da var. Ama ISO görüntüsünü çok araştırmama rağmen bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Şu an yardıma ihtiyacım olduğu için etiketliyorum: @Recep Baltaş @Ali Güngör @MF
Hocam 8.1 en iyisi olur en az ram 8.1 yiyor sanırım 1.5 gb ama diğer işletim sistemlerine göre daha az.

Microsoft ne zaman öyle bir sürüm çıkarttı? Hiç çıkartmadı. O zaman o tip sahtekarlıklardan uzak duracaksın.
Yine aynı şekilde, ne zaman Vista Lite diye bir sürüm çıktı resmi olarak? Şu tip sahtekarlıklardan uzak durun, tavsiye de etmeyin kimseye.
Yahu nereden buluyorsunuz böyle abuk subuk sistemleri? ELLENMİŞ BİR İŞLETİM SİSTEMİ KULLANILMAZ !

Microsoft ne zaman öyle bir sürüm çıkarttı? Hiç çıkartmadı. O zaman o tip sahtekarlıklardan uzak duracaksın.

Yine aynı şekilde, ne zaman Vista Lite diye bir sürüm çıktı resmi olarak? Şu tip sahtekarlıklardan uzak durun, tavsiye de etmeyin kimseye.

Yahu nereden buluyorsunuz böyle abuk subuk sistemleri? ELLENMİŞ BİR İŞLETİM SİSTEMİ KULLANILMAZ !
O senin düşüncen ona bir şey diyemem ama bu sistemler gereksiz bileşenlerin çıkarıldığı genelde eski PC ler için kullanılan işletimdir. Yani senin aklında ne var bilmiyorum ama zaten Windows kendiside XP, Vista için desteği bitirdi yani onlar Lite ve Micro sürümler ile aynı güvenlikte sayılır o abarttığın gibi bir sorun yok zaten Windows 7 de 10 a geçiş için gelmiş çok gereksiz güncelleme var. Yani Win Lite sürümlerini güvenli sitelerden indirmek şartıyla tamamen güvenlidir. Linux deneyebilirseniz ise o çok daha iyi bir tercih olacaktır. Tamamen ücretsizdir. Ve unutmayalım ki virüs yazılan işletim sistemi gene en çok kullanılan Windows tur. Buda Linux a virüs bulaşma oranını azaltıyor.

gereksiz bileşenlerin çıkarıldığı
Kime göre, neye göre gereksiz?
Lite ve Micro sürümler ile aynı güvenlikte sayılır
Hayır, sayılmaz. Eğer programlamanın mantığını bilen birisi iseniz ne kadar birbirine bağlı yazılımcık varsa ve onların yönetildiği birimlerin kaldırılması demek inanılmaz derecede güvenlik açığı demektir.
Windows kendiside XP, Vista için desteği bitirdi
Windows desteği bitirmedi Windows ürün adının sahibi Microsoft bitirdi. Windows bir ürün adıdır. XP, Vista, 7 gibi olan şeylerse onun pazarlanan sürüm numaralarıdır. Ayırca Windows 7'ninde şunun şurası 1 senelik ömrü kaldı. 2020 yılında onunda fişi çekilecek tamamen.

güvenli sitelerden indirmek şartıyla tamamen güvenlidir.
Güvenli siteden indirmek onu güvenli yapmaz. İnternette nice orijinal yazılım linkinin hacklenip orijinal üreticinin sitesinden virüslü sürümün kurulduğu...

Ayrıca, evet Linux kesinlikle o yaştaki bir sistemde denenmesi gereken bir alternatif. Ama Windows 8.1 ve üstü de gayet rahat bir biçimde çalışmaktadır. Yalnızca yüksek I/O isteyen uygulamalarda kullanılan teknolojinin eskiliğinden dolayı bekleme süreleri bariz daha yüksek o kadar.

Kime göre, neye göre gereksiz?

Hayır, sayılmaz. Eğer programlamanın mantığını bilen birisi iseniz ne kadar birbirine bağlı yazılımcık varsa ve onların yönetildiği birimlerin kaldırılması demek inanılmaz derecede güvenlik açığı demektir.

Windows desteği bitirmedi Windows ürün adının sahibi Microsoft bitirdi. Windows bir ürün adıdır. XP, Vista, 7 gibi olan şeylerse onun pazarlanan sürüm numaralarıdır. Ayırca Windows 7'ninde şunun şurası 1 senelik ömrü kaldı. 2020 yılında onunda fişi çekilecek tamamen.

Güvenli siteden indirmek onu güvenli yapmaz. İnternette nice orijinal yazılım linkinin hacklenip orijinal üreticinin sitesinden virüslü sürümün kurulduğu...

Ayrıca, evet Linux kesinlikle o yaştaki bir sistemde denenmesi gereken bir alternatif. Ama Windows 8.1 ve üstü de gayet rahat bir biçimde çalışmaktadır. Yalnızca yüksek I/O isteyen uygulamalarda kullanılan teknolojinin eskiliğinden dolayı bekleme süreleri bariz daha yüksek o kadar.

Bu konuda size katılıyorum. Tamamıyla.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı