Çözüldü Windows Vista kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

freakcnsl

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2021
Mesajlar
1.901
Çözümler
9
RAM
4 GB
İşlemci
İntel(R) Core(TM) i3-3217U CPU 1.80GHz
Selam. Eski bir ASUS bilgisayarım var. Normalde Windows 7 kurulu olarak gelmişti. Acayip kasıyordu bende arkadaşıma verip hızlandırmasını istemiştim gidip Windows 10 Pro kurmuş. Şimdi bilgisayar berbat halde. Windows 7 de dahi kasıyordu bende Windows Vista yapmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım?
 
Çözüm
Linux'un hangi işletim sistemi iyidir sizce hocam?
Konuya karışmak olmasın ama bir tane Linux sistemi biliyorum.UBUNTU bunu kurarak kullanabilirsiniz.

Linux'un hangi işletim sistemi iyidir sizce hocam?
Günlük kullanım ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz basit bir işletim sistemi olan Linux Mint, XFCE arayüzü ile daha hafif bir hal alıyor. Ubuntu tabanlı olarak geliştirilen Linux Mint’ın yazılım desteği diğer Ubuntu tabanlı Linux dağıtımları gibi geniş”. APT yükleyicisi ile istediğiniz programları kolayca yüklemeniz mümkün.Bu işletim sistemi kurabilirsiniz.
Son düzenleme:
Şu an sorunsuz bir şekilde kurdum biraz bakıncam sonuçları yazacağım.

Şu an 60 tane güncelleme geldi onları kuruyorum.
Kurduysanız sevindim.Bunu çözüm olarak etiketleye bilirsiniz.

Şu an sorunsuz bir şekilde kurdum biraz bakıncam sonuçları yazacağım.

Şu an 60 tane güncelleme geldi onları kuruyorum.
Biraz kasmadan çalışyormu?
 
Birincisi Vista kurmak saçma çünkü tam bir rezelat sistem olmuştu Microsoft un adını baya kirletmişti

Bilgisayarın anlatıldığı kadar kötü değil abartmaya gerek yok o bilgisayar Windows 10 da baya sıkıntı yaşar zaten donanım olarak biraz daha bilgilendirseydin keşke mesela hdd mi ssd mi var egerki hdd varsa fazla yaşlı olmalı..

Benim önerim ne mi? (Linux Kullanıcısı olarak)
Windows 8.1 veya Xfce masa üstü ortamı her hangi bir Linux dağıtım seçip yükleyebilirsin Mint kullanman daha kolay olabilir yada Arch tabanlı bir sistem de olabilir driver mutlaka vardır ama yinede Klasik Windows alışıksan emin ol Windows 8.1 ilaç gibi gelir özellikle Modefiyeli iso lari kullanmanı öneririm

Windows 10 ve 11 aşırı gereksiz kaynak tüketiyor. Windows 7 ise çok eski oldu ve desteği kesildi artı optimizesi 8.1 göre kötü. Vista tam anlamıyla berbat. Xp ise 7 den daha kötü destek için

Tabi yok ben SSD takıp kullanacam diyorsan kafana göre istediğin sistemi kurabilirsin Windows 11 özel iso lar bile yeterli olur o zaman.
 
Kurduysanız sevindim. Bunu çözüm olarak etiketleyebilirsiniz.

Biraz kasmadan çalışyor mu?

Hocam şu an çok çok iyi. Herkese ve özellikle size çok teşekkür ederim.

Birincisi Vista kurmak saçma çünkü tam bir rezelat sistem olmuştu Microsoft'un adını bayağı kirletmişti.

Bilgisayarın anlatıldığı kadar kötü değil abartmaya gerek yok o bilgisayar Windows 10 da bayağı sıkıntı yaşar zaten donanım olarak biraz daha bilgilendirseydin keşke mesela HDD mi SSD mi var eğer ki HDD varsa fazla yaşlı olmalı.

Benim önerim ne mi? (Linux kullanıcısı olarak)
Windows 8.1 veya Xfce masaüstü ortamı herhangi bir Linux dağıtım seçip yükleyebilirsin Mint kullanman daha kolay olabilir ya da Arch tabanlı bir sistem de olabilir driver mutlaka vardır ama yine de klasik Windows alışıksan emin ol Windows 8.1 ilaç gibi gelir özellikle modefiyeli ISO'lari kullanmanı öneririm.

Windows 10 ve 11 aşırı gereksiz kaynak tüketiyor. Windows 7 ise çok eski oldu ve desteği kesildi artı optimizesi 8.1 göre kötü. Vista tam anlamıyla berbat. XP ise 7'den daha kötü destek için.

Tabii yok ben SSD takıp kullanacağım diyorsan kafana göre istediğin sistemi kurabilirsin Windows 11 özel ISO'lar bile yeterli olur o zaman.

Hocam HDD var ve bilgisayar en az 6 yıllık. Windows 7 de bile çok kasıyordu. Şu an Linux Mint kurdum ve çok iyi. Tavsiyeniz için teşekkür ederim gene de.
 
Yani artık kurmuşsunuz sistemi sanırım ama bence win7 o bilgisayarda kasmaz asla. Çünkü daha düşük donanımlı bilgisayarlara zamanında win7 kurdum. Çatır çatır çalışması lazım. O win7 sürümünde sorun vardır bence. Eğer memnuniyetsizlik yaşarsan tekrar temiz çıkan en güncel bir win7 iso indirip win7 ye tekrar şans ver bence. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı