Windows Vista ve Windows 7'deki ekran kararması

Yer
Denizli/Çardak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
20210818_105617.jpg

Bilgisayarıma kurduğum işletim sistemlerini sırasıyla yazdım. Windows 7 ve Vista dışındakilerde kararma gibi bir sorun yoktu, hepimiz bir süre ikisinden birini kullanmışızdır. 7 ve Vista'da Windows açılış ekranında şifreyi girdikten sonra ekran yavaşça söner ve masaüstü gelir ama benim bilgisayarımda ekran tamamen devre dışı bırakılıyor, aynı sorun kullanıcı hesabı denetimi izni, Windows Media Center açılırken de oluyor. Monitör kapalıymış gibi görünüyor ve bir süre öyle duruyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücüsü tam olarak uyumlu mu? Belki de ekran kartınızın kurduğunuz sürücü versiyonunda sıkıntı vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücüsü tam olarak uyumlu mu? Belki de ekran kartınızın kurduğunuz sürücü versiyonunda sıkıntı vardır.
Evet bilgisayar üreticisinin orjinal sitesinden indirdim.
Başta Aero efektinnden kaynaklandığını düşündüm fakat aero efekti kapalıyeken de aynı şey oluyor.

@Tavuksever_Köpke büyük ihtimal ya ekran kartı sürücüsü bozuktur ya da kullandığınız ISO'da bozukluk vardır.
Çözüm yolları:
1-)ekran kartı sürücüsünü varsa yenisine, yoksa bir önceki sürüme geçiş yapmanız. DDU ile kaldırmanızı tavsiye ederim. (internette arat XXX sürücüsü diye orijinal sitesinden bak)
2-)Windows 7 ISO'sunu güvendiğiniz bir kaynaktan indirip formatlayın ( en son seçenek )
3-)Windows Update ile gelen tüm güncellemeleri yükleyin. ( belki OS tarafından gelen bir açık olabilir. )

( Hocam meraktan soruyorum. Kağıta yazmaya ne gerek vardı, direk yazsaydınız foruma )

Yanlış. GPU üreticinin sitesinden indireceksiniz. Tabi sürücü güncel değilse sorun devam edebilir.
Dediğinizi yaptım ve bilgisayarın ekran kartı ısısı 85'lere dayandı. SiS Control Center yanıt vermedi, aygıt yöneticisine baktım görüntü bağdaştırıcısında sorun vardı ve kullanılamıyordu. Ekran kartı sürücülerini kaldırıp Clevo'nun yayınladığı, anakartımla uyumlu olan sürücüyü tekrar indirip kurdum. Şimdi ise bilgisayardan yanıt alamıyorum. Sadece masaüstü duvar kağıdı var, klavye kısayolları da çalışmıyor. Tahmini olarak sistem 70-75 C°civarında.
16292847353003734741977925794099.jpg

@Tavuksever_Köpke büyük ihtimal ya ekran kartı sürücüsü bozuktur ya da kullandığınız ISO'da bozukluk vardır.
Çözüm yolları:
1-)ekran kartı sürücüsünü varsa yenisine, yoksa bir önceki sürüme geçiş yapmanız. DDU ile kaldırmanızı tavsiye ederim. (internette arat XXX sürücüsü diye orijinal sitesinden bak)
2-)Windows 7 ISO'sunu güvendiğiniz bir kaynaktan indirip formatlayın ( en son seçenek )
3-)Windows Update ile gelen tüm güncellemeleri yükleyin. ( belki OS tarafından gelen bir açık olabilir. )

( Hocam meraktan soruyorum. Kağıta yazmaya ne gerek vardı, direk yazsaydınız foruma )
Daha önce öylesine bir kağıda yazmıştım, bugün de buraya ayrıca yazmaya üşendim, fotoğrafını çektim.
Şimdi bilgisayarı kapatsam bir şey olur mu ? Çünkü gittikçe ısınıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı