Windows güvenli falan değil. Kendini koruyamayan bir işletim sistemi. Kaç yıldır bilinen virüslere bile bağışıklığı yok. İsterseniz bir diske musallat dosyasını koyup deneyin. Bir bilgisayarı bu kadar basit bir zararlı kilitleyebilir mi? Windows bu kadar aciz işte.
Unix ve GNU/Linux işletim sistemleri sadece hedef dışı olduğu için değil, depo/repo kullandığı için çok daha güvenli. Bu depolara zararlı bulaşmazsa size de kolay kolay bir şey olmaz.
Ha "ben antivirüs kurup kendimi korurum" diyorsanız, o kadar basit değil o iş. Bu durumda bile Unix ve GNU/Linux'ten daha riskli durumdasınız. Zira antivirüslerin de çoğu balon, işini yapamıyor. Tanınmayan zararlılara karşı bir işlevi yok çoğunun.
Ayrıca ciddi antivirus programlarının Unix, GNU/Linux sürümleri de var. Mesela kurumumdaki Windows çöplüğünde virüslü diskleri okuyamayan personel, diskleri bana getiriyor. Bendeki, ihmal edilmiş Pardus'la diskleri açıyorum, ESET Antivirüs ile zararlıları temizleyip disklerini ve verilerini kurtarıyorum. Yerel ağdaki zararlıları da böyle temizliyorum.