Windows vs macOS

Atakan1997

Centipat
Merhaba, Microsoft ve Apple şirket değeri olarak büyük bir yarış içerisinde, bazen Microsoft en değerli şirket oluyor; bazense Apple oluyor, en son en değerli şirket Apple bu arada ama Apple akıllı telefon, tablet ve bilgisyarda en iyi marka bence hemen hemen her konuda açık ara en iyi marka.

Windows Phone iOS ve Android gibi başarılı olamadı. Bence en iyi iOS ama neyse, işletim sistemine gelelim. Windows MacOS'tan daha kullanışlı ve daha çok programa sahip sanırım. Hatta en yaygın ve en kullanışlı işletim sistemi Windows sanırım ama macOS çok daha güvenli bence virüs saldırılarına karşı. Virüs üreticileri en çok kullanılan işletim sistemi Windows'a saldırıyor genellikle.

Tasarım olarak, estetik olarak Windows mu, macOS mu daha şık; bilgisayar donanımının tasarımını sormuyorum, Mac'ler tasarım ve malzeme kalitesi olarak muazzam zaten ama Apple bu kadar alanda iyiyken hatta belki de bilgisayar işletim sistemi konusunda bile Microsoft'tan iyiyken bu rekabet nasıl var? Bazen Microsoft Apple'ı geçip nasıl en değerli şirket oluyor, bunu bana izah edebilir misiniz? Apple bilgisayar, tablet ve akıllı telefonda işletim sistemi ve marka satıyor sanırım ve fiyatına göre özellikleri, akıllı telefon ve bilgisayar için oldukça düşük oluyor. Madem işletim sistemi bu kadar değerli Microsoft'un en iyi olduğu konu buysa Apple hemen hemen her alanda zirvedeyse Microsoft nasıl Apple ile şirket değerinde ölümüne kapışabiliyor? Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıksız bir karşılaştırma bence Apple yazılımı fazlasıyla kullanıcı dostu ve inanılmaz derecede kararlı çalışıyor ama ne yazık ki Windows kadar kolay ulaşılabilir değil Technopat değilseniz sadece Mac satın alarak bu yazılımı kullanabilirsiniz.
Windows en kolay ulaşılabilir işletim sistemi flash belleğe atıp bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz, bütün oyun ve yazılımlara desteği var, kolaylıkla korsan oyun ve yazılım kurabiliyorsunuz buda insanlara daha cazip geliyor.

Kurumsal ve profesyonelsen - Mac düşünülebilir. Ortak olduğum müzik ve reklam studiosunda birçok arkadaşl Mac tercih ediyor. Daha stabil / AiO - all in One çözümleri daha başarılı - servis destekleri başarılı. Ama ilk kurulum maliyetleri ve F/P oranları kötü. Eskisi gibi güvenli de değiller. Donanımsal güncellemeye açık değiller.

Ama ben hayatımın hiçbir alanında Mac kullanmadım. PC ise yukarıda yazıklarım dışında her yola gelen bir platform. İster bodrum katında hack işleri yap, ister profesyonle Studio işler her yola geliyor. Donanımları daha ucuz, yazılımsal olarak çok fazla seçenek var. İlk kurulum maliyeti ve güncelleme maliyetleri çok daha uygun. Ve evet bu bir gerçek daha çok kişi Windows kullanıyor. Ama daha az stabil. Donanım olsun yazılım olsun 50 çeşit firma ve adamla çalışman gerekiyor. Küçücük bir program 10.000$ verdiğin sistemi tepetaklak ediveriyor.

Seçim senin. Şu daha iyidir, şu daha kötüdür demek zor.

Microsoft Apple'ı geçip nasıl en değerli şirket oluyor, bunu bana izah edebilir misiniz?
Bunun üstünde dediklerinin hepsi göreceli olduğu için ve bahsettiklerinin çoğunda en başarılısı GNU/Linux olduğu için sadece bu soruya cevap vereceğim.

Microsoft sadece işletim sistemi satmıyor. Microsoft aynı zamanda konsol yapıyor, oyun yapıyor, Android telefon yapıyor vs. MacOS üzerinde bile Microsoft Office kullanılıyor. Kurumsala Windows satıyor. Azure isimli bir bulut servisi var. Dizüstü bilgisayarlar Windows ile geliyor. Microsoft'un sattığı şeyleri saysam bitmez.

Ayrıca mesajında Apple fanboyluğu sezdim.

Microsoft sizi anında satar.
Apple, bilgi vermez. Özel hayatın gizliliğine saygı duyar ve sizi korur.
Microsoft'un tüm yazılımları gibi Windows da sizi paranızla rezil eder. MacOS bedavadır. Donanım farklı bir şey, işletim sistemi ücretsizdir.
MacOS X (Hackintosh) derlemeleri ile normal bilgisayara da kurabilirsiniz.
Windows sizi sürekli yükselen donanım tüketimine mahkum eder. Unix, GNU/Linux ile donanımlar çok daha uzun süreli kullanılır.
Unix, GNU/Linux'te deneyimli kullanıcılar bilişim sektöründe aranır.

Apple, bilgi vermez. Özel hayatın gizliliğine saygı duyar ve sizi korur.
Apple'ın bilgi vermesine gerek yok, iCloud her gün hackleniyor zaten. 😂

Microsoft'un tüm yazılımları gibi Windows da sizi paranızla rezil eder.
Dayanağı ne bunun? Ayrıca 8000TL verip aldığınız MacBook Air'in donanımı da paramızla bizi rezil etmiyor mu?

Windows sizi sürekli yükselen donanım tüketimine mahkum eder.
Windows 10 2004 bu yüzden disk ve CPU kullanımını azaltmaya yönelik bir güncelleme idi değil mi?

Apple'ın bilgi vermesine gerek yok, iCloud her gün hackleniyor zaten. 😂

Dayanağı ne bunun? Ayrıca 8000TL verip aldığınız MacBook Air'in donanımı da paramızla bizi rezil etmiyor mu?

Windows 10 2004 bu yüzden disk ve CPU kullanımını azaltmaya yönelik bir güncelleme idi değil mi?
Windows, bağımlılıkları ve güvenlik açıkları yüzünden her zaman donanım katili olmaya devam edecektir. Güncellemeler anlık önlemlerdir. Ki Windows'un güvenliği söz konusu olduğunda bu "an" dediğimiz süre gerçek anlamı gibi çok kısa olabiliyor.
Bunun için dayanak tüm Windows kullanıcılarıdır. Anlatmaya gerek var mı?..

Macbook Air vs, konu ile ilgisi yok. En azından benim mesajımla ilgisi yok. Makine ayrı bir şey işletim sistemi ayrı. Ben de Mac makineleri pahalı buluyorum ama en azından tüm bilişim dünyasının kabul ettiği bir kalitesi var.

Ben GNU/Linux, Unix fan boyluğu yaparım. Ama MacOS buna dahil değil. Buna rağmen Windows vs MacOS kıyasında tabi ki objektif olarak MacOS derim.

Ben de GNU/Linux'tan yanayım. Benim demek istediğim, Apple'ın gizliliğe önem verdiğini düşünmüyorum.
ABD'de örnek olaylar var. Microsoft ve Facebook, devletin istediği tüm bilgileri veriyor. Apple vermiyor. FBI'ın talebini reddetmesi yeterli olur mu sizin için:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı