Windows XP Açılmıyor, BIOS Sıfırlanmıyor

Katılım
28 Temmuz 2017
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Fotoğrafı internette buldum bu şekilde hata veriyor.

1543234660214.png


BIOS şifresini bilmediğim için BIOS'dan tarih güncellemesi yapamıyorum.
BIOS'u sıfırlamak için pili çıkartıp, fişe takılı değilken 10-15 kere Power tuşuna basıp bekledim.
Yeni BIOS pili takıp denedim hala şifre istiyor.
Jumper aradım ama anakartta göremedim çok eski bir bilgisayar.
Ne yapabiliriz?
Güvenli Modda açmayı denedim açılmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemini yeniden kur sorun devam ederse cihazdan HDD'yi çıkart daha sonra cihazı normal şekilde aç " no bootable device found " hatası alırsan HDD arızalı demektir.
 
İşletim sistemini yeniden kur sorun devam ederse cihazdan HDD'yi çıkart daha sonra cihazı normal şekilde aç " no bootable device found " hatası alırsan HDD arızalı demektir.
USB ye format dosyasını indir sıfırdan format at ?
O zaman işletim sisteminizde problem var. Bilgisayarın tam özelliklerini yazar mısınız?


Başka XP yüklü bir hdd taktım onda da aynı yerde takıldı ama 2. taktığım HDDnin sağlamlığından emin değilim.Win 7 ISO ile Flash bellek hazırladım.

"Bir tuşa basınız" bölümüne gelmeden nokta yanıp sönüyor.

Sanırım UEFI olarak hazırlamışım flash belleği şimdi, UEFI or BIOS seçeneğini işaretleyip yeni format bellek oluşturuyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı