Windows XP desteklemeyen oyunları veya programları açma

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal makine kur(a)maz çünkü sanal makineye 10 MB RAM değeri mi paylaşsın Windows 7 için ?
Windows XP'de açma yolu var ama çok karmaşık (ve RAM yüzünden yine çalışmaz ondan anlatmıyorum), Linux sürümlerini kullanın isterseniz (hem kasmaz hem güncel uygulamalar çalışır, Mint'e ve Linux Lite'a bakın öneri isterseniz)

Öncelikle selamun aleyküm. Benim bilgisayarım kötü olduğundan Windows XP kullanıyorum. Bende her insan gibi bazı oyunları oynamak istiyorum ama işletim sistemim desteklemediğinden dolayı oynayamıyorum. Bu oyunları açmam için bir öneriniz varsa beklerim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler. Bu arada git bilgisayarını yenile ya da işletim sistemini yükselt diyen kişiler. Babam hasta olduğundan dolayı çalışamıyor. Bu nedenden dolayı maddi durum yok.

Günümüzde çıkan oyunları Windows XP´de çalıştıramazsınız ancak XP zamanında çıkan oyunları oynayabilirsiniz.

Hocam bende siz sistem özelliklerini detaylı paylaşın arkadaşlarda mevcut sisteminizle oynanabilecek oyunları size önersinler. Benim aklıma benim açımdan gayet keyifli olan atari oyunları geliyor 🤪
Ha bak bir de; Vampire The Masquerade Redemption , Midtown Madness falan var. Eski oyunları araştırırsan daha bir çok şey bulabilirsin.

Hocam bende siz sistem özelliklerini detaylı paylaşın arkadaşlarda mevcut sisteminizle oynanabilecek oyunları size önersinler. Benim aklıma benim açımdan gayet keyifli olan atari oyunları geliyor 🤪
Ha bak bir de; Vampire The Masquerade Redemption , Midtown Madness falan var. Eski oyunları araştırırsan daha bir çok şey bulabilirsin.
Sistem çok eski
Asus P5KPL AM SE anakart
1 GB DDR2 Ram
512 MB Nvidia GeForge 100 Ekran Kartı
150 GB HDD
İntel (R) Pentium (R) İşlemci
Belki Windows 98 de olduğu gibi kernelex vardır 98'de yapıp xp oyunları açıyorduk.
KertelEx programını indirdim Windows 98 yüklede gel diyo.
Sanal makine kur(a)maz çünkü sanal makineye 10 MB RAM değeri mi paylaşsın Windows 7 için ?
Windows XP'de açma yolu var ama çok karmaşık (ve RAM yüzünden yine çalışmaz ondan anlatmıyorum), Linux sürümlerini kullanın isterseniz (hem kasmaz hem güncel uygulamalar çalışır, Mint'e ve Linux Lite'a bakın öneri isterseniz)
Peki kurulumu nasıl olur. Windows'a alıştım da. Yani ona yakın bir kurulum şeyi mi var.

@oguzhansr40, KernelEx Windows XP'de çalışmaz, o sistemde güncel programları Windows ortamında çalıştıramazsınız, Linux ortamına yönelin veya güncel programların eski versiyonlarını kullanın (Android'i de kurabilirsiniz ama Android 5'in üstü uyuz olur).

@oguzhansr40, KernelEx Windows XP'de çalışmaz, o sistemde güncel programları Windows ortamında çalıştıramazsınız, Linux ortamına yönelin veya güncel programların eski versiyonlarını kullanın (Android'i de kurabilirsiniz ama Android 5'in üstü uyuz olur).
Peki bana verebileceğiniz bir iso dosyası linki var mı?

Dostum senin bilgisayarın şuan sadece internette gezinmek için kullanılabilecek bir sistem. Benim eski dandik laptopum vardı ekran kartı olarak işlemci ekran kartını kullanıyor 1 GB rami var 120 GB HDD'si var Windows 7 yüklü hiçbir sıkıntısıda yok. Bence senin sistemde kaldırırda sana kalmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı