HD Tune ile yüzeysel tarama yaptım birşey çıkmadı.
Şu önerilerimi sırasıyla ve atlamadan yaparsan sistemin ideal olarak çalışacaktır.
Sistemi yeniden kurmalısın.
Kurallar ve sıralama önemlidir. Lütfen atlamayınız.
1) Öncelikle sistemi sıfırlamadan, DOS altında CHECK-DISK komutu vererek harddiski kontrolden geçiriniz.
2) Tüm harddiski tek parça halinde formatlayınız. Formatın bitiminde tüm sistemi kapatıp clear-cmos (bios sıfırlanması) işlemini yapınız. Bios pilini çıkartıp bir süre sonra takma işlemi. Ya da jumper ile.
3) Sistemi yeniden açıp bios ayarlarını yaptıktan sonra, Harddiski gerekli partitionlara ayırınız. Bunu yapmak oldukça önemlidir. XP için maksimum 40GB öneriyorum.
4) Partitionların oluşturulmasından sonra işletim sisteminizi ilgili bölüme kurunuz. Kurulumdan hemen sonra XP nin kendi birleştiricisiyle deffrag yapınız.
5) Önce anakart sürücüleri olmak üzere tüm sürücüleri kurunuz. Bu sürücüler için öncelikle, donanımın kendi CD'lerini kullanmanızı öneririm. Gerekli güncellemeleri çok daha sonra güvenlik duvarınızı oluşturduktan sonra yapabilirsiniz. Her sürücü kurulumundan sonra, yeniden başlatma uygulanırsa yeniden deffrag yapınız.
6) Güvenlik yazılımlarınızı mutlaka kurunuz. Önerim AVAST antivirüs free ve spybot-sd malware yazılımlarıdır. Her iki yazılımları kurduktan sonra mutlaka güncelleyip sistemi derinlemesine taratınız.
7) Windows güvenlik güncellemelerini kurunuz. Sadece önemli güncellemeleri kurmanızı öneririm.
8) Her program kurulumundan önce ve sonra hem XP nin defraggler ı ile hem de
www.piriform.com adresindeki defraggler programı ile defragg etmeniz önemlidir.
Bu söylediğim önerilerimi daha önce birçok arkadaşıma önermiş olup %100 sonuç alınmıştır.
Herhangi anlamadığınız bir hususta da her zaman yardıma hazırım.