Windows Xp Format Attıktan Sonra Performans Düşüşü

Ziya Erkara

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Bucak | Burdur | Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows disk birleştirme yapsam da 1 gün iyi gidiyor, diğer gün yine aynı. PC yavaşlamış, çökse yeri yani. Defraggler'dan birleştiriyorum o da aynı.

Defraggler'dan birleştirirken Dosya Listesi'ne baktığımda C:\Windows veya C:\Windows\System32 dosyalarını parçalanmış halde görüyorum. Bu sorun yüklediğim Windows'tan mı kaynaklı ?

Windows disk birleştirme yapsam da 1 gün iyi gidiyor, diğer gün yine aynı. PC yavaşlamış, çökse yeri yani. Defraggler'dan birleştiriyorum o da aynı.

Defraggler'dan birleştirirken Dosya Listesi'ne baktığımda C:\Windows veya C:\Windows\System32 dosyalarını parçalanmış halde görüyorum. Bu sorun yüklediğim Windows'tan mı kaynaklı ?
Format attıktan sonra intel chipset inf dosyasını yüklememiş ya da anakart kaynaklarınızı yüklememişsiniz..
Anakartın CD'si ile tüm sürücüleri yüklerseniz düzelir.

Anakart CD'lerindeki sürücüler güncel değildir. Bazen çakışmaya bile neden olabilir. Sistem özellikleriniz nedir? Neden Windows 7 kurmuyorsunuz?

Sistem özelliklerim çok düşük olduğu için Windows 7 Kuramıyorum 1 GB'lık RAM'den 512'lik olanın biri yandı 512 kaldı o yüzden XP'ye geçmek zorunda kaldım. Yeni bir bilgisayar alıcam ancak şimdi bununla idare etmek zorundayım.

HD Tune ile yüzeysel tarama yaptım birşey çıkmadı.
Şu önerilerimi sırasıyla ve atlamadan yaparsan sistemin ideal olarak çalışacaktır.

Sistemi yeniden kurmalısın.

Kurallar ve sıralama önemlidir. Lütfen atlamayınız.

1) Öncelikle sistemi sıfırlamadan, DOS altında CHECK-DISK komutu vererek harddiski kontrolden geçiriniz.
2) Tüm harddiski tek parça halinde formatlayınız. Formatın bitiminde tüm sistemi kapatıp clear-cmos (bios sıfırlanması) işlemini yapınız. Bios pilini çıkartıp bir süre sonra takma işlemi. Ya da jumper ile.
3) Sistemi yeniden açıp bios ayarlarını yaptıktan sonra, Harddiski gerekli partitionlara ayırınız. Bunu yapmak oldukça önemlidir. XP için maksimum 40GB öneriyorum.
4) Partitionların oluşturulmasından sonra işletim sisteminizi ilgili bölüme kurunuz. Kurulumdan hemen sonra XP nin kendi birleştiricisiyle deffrag yapınız.

5) Önce anakart sürücüleri olmak üzere tüm sürücüleri kurunuz. Bu sürücüler için öncelikle, donanımın kendi CD'lerini kullanmanızı öneririm. Gerekli güncellemeleri çok daha sonra güvenlik duvarınızı oluşturduktan sonra yapabilirsiniz. Her sürücü kurulumundan sonra, yeniden başlatma uygulanırsa yeniden deffrag yapınız.
6) Güvenlik yazılımlarınızı mutlaka kurunuz. Önerim AVAST antivirüs free ve spybot-sd malware yazılımlarıdır. Her iki yazılımları kurduktan sonra mutlaka güncelleyip sistemi derinlemesine taratınız.

7) Windows güvenlik güncellemelerini kurunuz. Sadece önemli güncellemeleri kurmanızı öneririm.
8) Her program kurulumundan önce ve sonra hem XP nin defraggler ı ile hem de www.piriform.com adresindeki defraggler programı ile defragg etmeniz önemlidir.

Bu söylediğim önerilerimi daha önce birçok arkadaşıma önermiş olup %100 sonuç alınmıştır.
Herhangi anlamadığınız bir hususta da her zaman yardıma hazırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı