Windows XP kurulumunda Exiting PXE-ROM, Media test failure

217854

Kilopat
Arkadaşlar lütfen "Windows XP yüklemeni tavsiye etmem, bırak Windows 10 kalsın" gibi yorumlar yapmayınız.

Sorunum şu: Elimdeki ISO dosyası içine SATA driverı entegre edilmiş, 64 Bit Windows XP Professional. Rufus'ten ISO'yu USB'ye yazdırdıktan sonra, USB'yi en üste alıyorum Legacy'i seçiyorum ve reset atıyorum. Fakat kurulum başlamıyor ve exing PXE-ROM Media test faiulure, check cable hatası veriyor. Her türlü çözümü denedim, Casper'dan BIOS Update dosyası atmasını istemiştim fakat atmadılar hala. Çözümü bilen yazarsa çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus ile yazdırma.

Sanal bilgisayar varken zaten arkadaşın böyle boş işlerle uğraşması komik. Güncel bir sistemde XP'nin masaüstüne ulaşması bile mucize. At gözlüğünü takmış dört nala koşuyor.

Eskiden forumlarda XP 64 Bit geyikleri dönerdi. 64 Bit XP ağğbiii. Manyak bişey ağğğbi.

64 bit XP'nin deneysel bir sürüm olduğundan bile bihaberdir kalıbımı basarım.

Aynen öyle. Hem Windows XP Professional x64 Edition'ın Türkçe desteği yok, hem de hiçbir şekilde Windows Vista gibi sürümlere yükseltilemiyor. Yani XP x64 kurarsanız Vista'ya veya Windows 8'e yükseltme ile geçmeyi unutun. Windows Vista'ya yükseltme sadece 32-bit XP sürümleri üzerinden yapılabiliyordu. 64-bit Vista sürümleri ise sadece temiz kurulum ile kurulabiliyordu, sadece Vista'dan sonraki sürümlere (Windows 7 gibi) 64-bit Vista'nın yükseltme desteği vardı.

Recep ustam gömme beni konu başlığını değiştirmişler. Windows 10 ile Windows XP'yi Dual Boot yapacaktım ama hata veriyordu ondan bahsetmiştim. Yanı hala ana sistemim Windows 10.
Rufus ile yazdırma.

Hangi programla yazdırmamı tavsiye edersiniz? Kesin bundan yazdırırsan ihtimal var dediğiniz bir program var mı?

WinSetupFromUSB.

Winsetupfromusb.

Deneyip geri dönüş atacagım. Lutfen aktıf olun.

Evet deneysel bir sürüm olduğunu biliyordum. Amacım Windows XP'de sürekli vakit geçirmek oyun oynamak değil, ara da sırada girer bir nostaljimi tazeler iki üç seye bakar cıkarım. Zaten 30 40 GB'lik bir işletim sistemi çok da bir yer istemiyor. Sanal makinede inanılmaz şekılde donuyor 2 GB RAM vermeme rağmen o yüzden tam performans için Dual Boot yapmak iştemiştim.
WinSetupFromUSB.

Dediğiniz gibi yaptım fakat şöyle bir ekran çıktı hangisini seçmem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Windows XP dosyalarını bir klasöre çıkart ardından klasörü seç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…