Merhaba arkadaşlar, işletim sistemim Windows XP Pro. Daha önce hiç mavi ekran hatası almazken son 1 haftadır günde 3 defa mavi ekran hatası almaya başladım ve monitörün fotoğrafını çektim.
Mavi ekran oyundayken yahut yükteyken çıkmıyor sistem boştayken çıkıyor.
- Sistemi 2 defa Avast antivir ile tam sistem taraması yaptım, hiçbir virus yada zararlı yazılım çıkmadı.
- 2 defa Memtest86+ ile RAM testi yaptım hiçbir sorun çıkmadı.
- Harddiski 2 defa HD Tune ile bad sector taraması yaptım hiç bozuk sektor çıkmadı, hepsi yeşildi birimlerin.
- Defalarca format attım yine olmadı.
- Güncel XP format CD si ile formatladım yine olmadı.
- BİOS pilini çıkarıp taktım yine olmadı.
Kafayı yemek üzereyim bi iş yapamıyorum bilgisayarda, ne yapsam yarım kalıyor bende çareyi size danışmakta buldum.
NOT: Arkadaşlar lütfen standart çözümünüz olan Windows 8.1'e geç uyarısını yapmayınız zaten donanım müsait olsa hiç durmaz geçerdim.
2. Komut istemine CHKDSK /R yazın ve enter tuşuna basın. Tarama işleminin bitmesini bekleyin.
3. Daha sonra CHKDSK C: /F /R yazın ve enter tuşuna basın. Diskin şuanda kullanıldığını ve daha sonra zamanlamak istediğini söylediğinde E tuşuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.