Windows Xp Sınırlı Bağlantı ve Bağlantı Yok Sorunu

uysal

Megapat
Bir tanıdığın bilgisayarına XP kurdum. Sonra ethernet kartını yükledim kabloyu taktığımda ağ bağlantı simgesinde sınırlı bağlantı veya bağlantı yok çıkıyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverine yükledim kabloyu taktığımda ağ bağlantısı simgesinde ünlem işareti var ve şey diyor: Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor.

Driverine yükledim kabloyu taktığımda ağ bağlantısı simgesinde ünlem işareti var ve şey diyor: Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor.
Eski yüklediğiniz driver'ı silin. Yeni ve güncel olanı yükleyin. Ha bir de sorunu pc'de bulmayalım, kablo da ya da modem'de sıkıntı olabilir.

Ethernet kablolarında,modem giriş portunda,splitter giriş ve çıkışında gevşeklikler,telefon (ADSL) kablosu hattında herhangi bir parazit yoksa (hatta parazit fazlaysa bağlantının sürekliliği zorlaşır,sık sık kopma oluşur) işletim sisteminde virüs etkisi yoksa (Varsa bazen pc yeniden başladığında bu sağlıklı modem bağlantısı yeniden de sağlanabiliyor,virüs tekrar etkili olmadığı için) kesinlikle modem iç yapısıyla ilgili olabilir.Modemin üzerindeki 4 LED yanıp sönse de bazen bağlantı sağlanamamış oluyor,bir netice olarak. Bu sorun da (Elimdeki 2 adet ZyXel modemi önce kesin arızalandı sanıp böyle çalışır hale getirmiştim) modemi RESET düğmesinden iğne ile birkaç sn. modem tam çalışırken resetlenip, modem şifresini (Kullanıcı adı ve parolayı) yeniden IP adresinden açılan mevcut modem yazılımıyla girildiğinde düzelebiliyor. Ama modemin chip yapısında bir iç arıza kesin olarak da oluşmuşsa bu uygulama bir sonuç vermeyecektir. Kolay gelsin.,

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı