Windows XP Uygulama Virüsü

• Konuyu başlatan taz6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 5.451

taz6

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Müzisyen
Merhaba. Az önce bilgisayarıma ikinci bir harddisk taktım. Onda bulunan bu virüsü açtığım için diğer harddiskime de bulaştı. Virüs bu;
rdDErV.png

Diyelim "Dizi" diye bir klasör var, virüs o klasörün içine "Dizi" adında klasör görünümlü bir uygulama yolluyor. Bilgisayardaki her klasöre yolluyor bunu. Sildiğim taktirde yine geri geliyor. Görev yöneticisini açamıyorum. Bilgisayarımı yavaşlattı 10 dakikada. Çok acil yardım ederseniz sevinirim. İyi akşamlar.
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör yardımlarınızı bekliyorum hocam.

Virüsün adı musallat virüsüymüş. Şöyle göstereyim;
rdDakB.png

Özel Dosyalar isimli klasör görünümlü şey klasör değil bu virüsün bi parçası. Uygulama görünümlü .exe uzantılı klasör. MusaLLaT isimli şey de klasör değil uygulama. Çok illet bir virüs hala kurtulamadım. Görev yöneticisini felan da açamıyorum. @Max_Payne bu virüs sadece Windows XP'ye değil diğer Windows sürümlerine de bulaşabiliyor. İşletim sistemim Windows XP olduğu için konuyu buraya açtım. @Oguzhan51 virüs programı olarak ne tavsiye edersiniz? Ayrıca virüs programı işe yaramazsa dosyalarımı almadan da 8.1'e geçemem :(

Virüse yakalanmadan önce önlemini alın, Antivirüs yükleyin. Yakalandıktan sonra çözüm aramaya çalışmayın. KIS ile sistemi fullscan ile tara. O virüsü gördüm ve acemice yapılmış bir virüstür. Çoğu antivirüs tanımaktadır.
XP'den vazgeçmen gerekir virüse daha az yakalanmak istiyorsan ve her şeye evet dememen lazım.

Malwarebytes Antimalware ile bütün klasörleri tara. Sorun çözülüyor. Silmeye çalışırsan tekrar geliyor.
Denenmiştir.

Aynen dediğin virüs tipinin benzeri flash bellek virüsü var. Xp sistemine girdimi bütün taktığın flash belleklere kendini yayıyor ve original klasörü gizleyip sahtesini açıyor (enteresan bi şey).
Hiç kime soylemedim ama sana kendi çözümümü söyleyeyim. Panda ücretsiz antivirüs yükleyip internetden virüs database'sinini güncelle ve sistemi tam tarat. Ne bulduysa sil gitsin.
O antivirüse pek güvenmemiştim ama bütün denediğim antivirüslere bin bastı ve beni çözüme ulaştırdı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı