Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows XP'de (SP3 sürümünde de dahil) halen daha XP'nin geliştirilme dönemlerinden (özellikle de Whistler Yapı 2446'dan) kalma "Bekleyin..." yani "Please wait..." ekranı mevcut.
Bu ekranı tetiklemek için bilgisayarınızın açılışta Hoş Geldiniz ekranında bu işlem için yetecek kadar bekletiyor olması gerekiyor. Tetiklemek için Windows XP açılırken masaüstü gelmeden (Hoş Geldiniz ekranında) Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın. Sonra ise elinizi çabuk tutarak Görev Yöneticisi üzerinden bilgisayarı kapatma komutu verin. Karşınıza "Programı sonlandır" penceresi çıkarsa Sonlandır butonuna basın.
Bunu yaptıktan sonra Windows XP kapanmaya başlayacak fakat normalde gelen "Oturum kapatılıyor", "Windows kapatılıyor" gibi yazılar yerine sadece "Bekleyin..." yazısı gelecek;
Eğer bu işlemi İngilizce XP'de yaparsanız karşınıza "Please wait..." ekranı gelecek;
Bu ekranın Whistler ile ne alakası var diyecek arkadaşlar için de Whistler Yapı 2446'nın kapanış ekranının resmini koymak istiyorum;
Yani Windows XP'de gerçekten Whistler'dan kalma bir kapanış ekranı mevcut. Bundan önce de Windows 7'nin kurulum ortamında Windows Longhorn referansı olduğuna dair bir konu açmıştım;
www.technopat.net
Bu da başka bir tane kalıntı. Bunun gibi Microsoft'un gözden kaçırdığı daha çok kalıntı var. 
Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir?
Bu ekranı tetiklemek için bilgisayarınızın açılışta Hoş Geldiniz ekranında bu işlem için yetecek kadar bekletiyor olması gerekiyor. Tetiklemek için Windows XP açılırken masaüstü gelmeden (Hoş Geldiniz ekranında) Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın. Sonra ise elinizi çabuk tutarak Görev Yöneticisi üzerinden bilgisayarı kapatma komutu verin. Karşınıza "Programı sonlandır" penceresi çıkarsa Sonlandır butonuna basın.
Bunu yaptıktan sonra Windows XP kapanmaya başlayacak fakat normalde gelen "Oturum kapatılıyor", "Windows kapatılıyor" gibi yazılar yerine sadece "Bekleyin..." yazısı gelecek;
Eğer bu işlemi İngilizce XP'de yaparsanız karşınıza "Please wait..." ekranı gelecek;
Bu ekranın Whistler ile ne alakası var diyecek arkadaşlar için de Whistler Yapı 2446'nın kapanış ekranının resmini koymak istiyorum;
Yani Windows XP'de gerçekten Whistler'dan kalma bir kapanış ekranı mevcut. Bundan önce de Windows 7'nin kurulum ortamında Windows Longhorn referansı olduğuna dair bir konu açmıştım;
Windows 7'nin kurulum ortamında Longhorn referansı bulunuyor
Merhaba arkadaşlar. Az önce sanal makineye Windows 7 kurarken Windows 7'nin kurulum ortamının (Preinstallation Environment) kayıt defteri girdilerine bakarken inanılmaz bir şey ile karşılaştım. :D Resim; Gördüğünüz gibi Windows 7'nin kurulum ortamı, kayıt defteri sürüm bilgileri içerisindeki...
Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir?