Çözüldü Windows XP'den 7 veya 8'e geçemiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

darky0117

Megapat
Yer
Buca, İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektrik
Arkadaşlar sistemim 32 bit xp ama 3.25 ram görünüyor 6gb ram takılı hepsini görmesi için 64bit atmaya çalışıyorum.
Ama nedense bi türlü atılmıyor. 2 tane bilgisayarcıya götürdüm onlarda atamadılar. Beden dedigimde valla donup kalıyor bende anlamadım diyorlar :D

Win8 32bit denedim atılmıyor 64bit denedim o da atılmıyor yani cd den veya flashdan boot edip başlatınca ekrana o windows simgesi geliyor ve öyle kalıyor saatlerce bekledim öylece bekliyor.

Zaten o simgeyi atlasa kurulum ekranı gelicek gerisini yapıcam ama o ekran gelmiyor win7 32bit attım o da yaklaşık 5 veya 6 saatte attı normalde format en fazla yarım hadi 1 saat olsun sürüyor yani benim ne yapmam lazım?

Nasıl 64bit en azından 32bit win8 atabilirim sistem ile ilgili 2 resim attım yardım edebilecek biri varsa çok iyi olur.

Dosya Ekleri

• pcccccccccccccc.JPG
    pcccccccccccccc.JPG
    166,2 KB · Görüntüleme: 505
  • pcccccccccccccccccccccc.JPG
    pcccccccccccccccccccccc.JPG
    155,6 KB · Görüntüleme: 367
Son düzenleyen: Moderatör:
Format sırasında donmalar oluyorsa hard diskinde sorun vardır ve büyük ihtimalle de bad sectordür. Onun içinde yapabileceğin pek bişrey yok ömrünü tamamlamış demek ki en iyisi hard diski değiştirmek.

hard disk olarak 2 tane denedim ama sorun hard disk den degil o belli arkadaşın dedigi kurulum medyasıda orj kendi cd si var win8 in ve laptop a formatı atıyor sorunsuz ama masaüstüne atmıyor sorun kesin olarak pc de yani bıos güncelleme demiş bi arkadaş da ama şuan bıos güncelleme yapıyorumdaha dogrusu yapmaya çalışıyorum rufus ile usb ye attım usb boot ettim açılışda bot error yazıyor bıos update linkini recep baltaş verdi onun verdigi link den indirip yaptım ama olmadı nedense atılmıyor yani bi sebepden dolayı

Bende üniversitenin verdiği laptopta siyah ekranda takılma oluyordu kurulumda casper ı aradım anlattım durumu bios güncelleme dediler gerekli programı ve yeni biosu mail attılar. Tabi birde sorumluluk almayız dediler :) . Anakartın modelini yaz yardımcı olurum.
Intel Shrewsbury DG965SS anakartım bu bıos güncelleme yaptım 2007 di 2008 oldu pek bi fark oldu gibi görünmüyor :D

Kardeş laptop kullanıyorsan laptopun kendi markasını google' a (örnek: toshıba driver download) yaz kendi sitesine gir oradan seçenekleri doldur bios update var ise biosun güncellemesini indirip güncellersin.
hyr sorun laptopda degil zaten masaüstünde laptop u daha yeni aldım onda sıkıntı yok ama bu masaüstü eski oldugu için sıkıntılı

sorun bıos un eski olmasından mış bi şekilde bıos u güncelledim ve hemen yüklendi win8 64 bit ama bu seferde cpu %90dan assa inmiyor nerdeyse mesela bi oyun açayım dedigimde dx11 cpu yetersiz diyor görev yöneticisine baktıgımda cpu uçuk %90+ ları görüyor

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı