Windows XP'ye Yazılım Yüklemek

Ceyz

Hectopat
Daha fazla  
Eski bir PC var elimde, ödevim var yapamıyorum. Windows 7 kurmayı denedim, 5 farklı CD ile denedim ama hepsi de kur ekranında donup kalıyor. Anakartım desteklemiyor galiba, modeli Asus P5VDC-MX. XP yükledim hiçbir şey kuramıyorum, kaldırmışlar XP 'yi. Ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bahsettiğin sorun ve çözümü, şu olasılıklardan biri:

. Windows XP (WinXP) yeni kurulduktan sonra güncellemelerinin tamamlanmasını ister. Fakat Service Pack'ler (SP) artık yeterli değil günümüzde; daha doğrusu Microsoft XP'ten elini eteğini çektiğinden beri.
.. İhtiyaç duyduğun her yazılımın en son sürümü artık Windows XP'yi desteklemiyor. O nedenle XP'yi destekleyen en son sürüm hangisi arayıp bulmalısın*. Bunun için www.duckduckgo.com arama motorunda arama yapmanı öneririm. Sorun devam ediyorsa:
.. Gayriresmi Windows XP SP4 'ü kurabilirsin. Sorun devam ediyorsa:
.. Program kurulumu tamamlamak için bir framework'e ihtiyaç duyuyor ve kurulum paketi bunu internetten indiremiyor olabilir. Benim sık karşılaştığım ve format sonrası mutlaka kurduklarım bunlar:
... [Yazıldığı sırayla kur ve her kurulum sonrası işletim sistemini yeniden başlatıp diğerini kurmaya başla:] Microsoft .NET (dotNET) 3.0; .NET 3.5; .NET 4.0; .NET 4.5
..O da işe yaramazsa; belki çözüm burada [ Can't install updates or programs - Windows Server ] ya da burada [ Windows XP : [SOLVED] Software Installation problems in Windows XP ] olabilir.

Aşağıda bahsettiklerimi de, özellikle sistem güvenliği için, kurmanı tavsiye ederim:
... Windows XP x86 Professional SP3 ISO Dosyası
... Çözüm: Win XP kurulabilir/taşınabilir yazılımlarda yaşanan sorunlar
... Rehber: Win XP'de kurulabilir ya da taşınabilir yazılımlarda yaşanan sorunlar ve çözümleri
... USB belleklere virüs bulaşmasını engellemek ve virüsleri temizlemek
... Taşınabilir Medya Oynatıcılarında Güvenlik ve Virüse Karşı Taramak

Not: Kuruluma gerek kalmadan arşiv dosyasından çıkarıp çalıştırmak için en ideal ve güvenilir taşınabilir ücretsiz yazılım (portable freeware) indirme servisleri (kaynakları/ kaynağı): www.softpedia.com ve Best of... - The Portable Freeware Collection
*Bu 2 site ve www.filehippo.com bu konuda da yardımcı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…