Windows XP'ye Yazılım Yüklemek

Ceyz

Hectopat
Daha fazla  
Eski bir PC var elimde, ödevim var yapamıyorum. Windows 7 kurmayı denedim, 5 farklı CD ile denedim ama hepsi de kur ekranında donup kalıyor. Anakartım desteklemiyor galiba, modeli Asus P5VDC-MX. XP yükledim hiçbir şey kuramıyorum, kaldırmışlar XP 'yi. Ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bahsettiğin sorun ve çözümü, şu olasılıklardan biri:

. Windows XP (WinXP) yeni kurulduktan sonra güncellemelerinin tamamlanmasını ister. Fakat Service Pack'ler (SP) artık yeterli değil günümüzde; daha doğrusu Microsoft XP'ten elini eteğini çektiğinden beri.
.. İhtiyaç duyduğun her yazılımın en son sürümü artık Windows XP'yi desteklemiyor. O nedenle XP'yi destekleyen en son sürüm hangisi arayıp bulmalısın*. Bunun için www.duckduckgo.com arama motorunda arama yapmanı öneririm. Sorun devam ediyorsa:
.. Gayriresmi Windows XP SP4 'ü kurabilirsin. Sorun devam ediyorsa:
.. Program kurulumu tamamlamak için bir framework'e ihtiyaç duyuyor ve kurulum paketi bunu internetten indiremiyor olabilir. Benim sık karşılaştığım ve format sonrası mutlaka kurduklarım bunlar:
... [Yazıldığı sırayla kur ve her kurulum sonrası işletim sistemini yeniden başlatıp diğerini kurmaya başla:] Microsoft .NET (dotNET) 3.0; .NET 3.5; .NET 4.0; .NET 4.5
..O da işe yaramazsa; belki çözüm burada [ Can't install updates or programs - Windows Server ] ya da burada [ Windows XP : [SOLVED] Software Installation problems in Windows XP ] olabilir.

Aşağıda bahsettiklerimi de, özellikle sistem güvenliği için, kurmanı tavsiye ederim:
... Windows XP x86 Professional SP3 ISO Dosyası
... Çözüm: Win XP kurulabilir/taşınabilir yazılımlarda yaşanan sorunlar
... Rehber: Win XP'de kurulabilir ya da taşınabilir yazılımlarda yaşanan sorunlar ve çözümleri
... USB belleklere virüs bulaşmasını engellemek ve virüsleri temizlemek
... Taşınabilir Medya Oynatıcılarında Güvenlik ve Virüse Karşı Taramak

Not: Kuruluma gerek kalmadan arşiv dosyasından çıkarıp çalıştırmak için en ideal ve güvenilir taşınabilir ücretsiz yazılım (portable freeware) indirme servisleri (kaynakları/ kaynağı): www.softpedia.com ve Best of... - The Portable Freeware Collection
*Bu 2 site ve www.filehippo.com bu konuda da yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı