Çözüldü Windows yanına kurulu olan Ubuntu nasil silinmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kara2121

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 // ASUS DUAL GeForce RTX 3060 OC 8GB // XPG Gammix D35 16GB (2×8) 3200MHz CL16 DDR4 Ram // ADATA Legend 750 500GB PCIe NVMe Okuma 3500MB – Yazma 3000MB M.2 SSD // VENTO VG10F RGB ATX Gaming Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze Kasa
Meslek
Öğrenci
Cihazım UEFI ve 100 GB'lik bir alan ayırıp Ubuntu kurdum, şu an kaldırmak istiyorum. Ubuntu'yu M.2 SSD'ye kurdum ve Windows disk Manager'da şu şekilde gözüküyor, direkt bölümü silmem bir sıkıntı yaratır mı?

Çözüm
Sistem UEFI olduğu için sorun yaşamazsınız. Boot sırasında başa Windows'un EFI dosyasını seçerseniz GRUB'ın EFI dosyası kalsa bile Windows'u sorunsuz açmaya devam edebilirsiniz. Eğer olmazsa, yapamazsanız söylersiniz o zaman GRUB'ın EFI dosyasını sileriz.
Sistem UEFI olduğu için sorun yaşamazsınız. Boot sırasında başa Windows'un EFI dosyasını seçerseniz GRUB'ın EFI dosyası kalsa bile Windows'u sorunsuz açmaya devam edebilirsiniz. Eğer olmazsa, yapamazsanız söylersiniz o zaman GRUB'ın EFI dosyasını sileriz.

Çözüm

Hocam şu an da PC boot edilirken Windows başlatılıyor. Zaten BIOS'tan elle Windows Boot Manager'ı en üste çektim ondan mı bahsediyorsunuz.

Hocam şu an da PC boot edilirken Windows başlatılıyor. Zaten BIOS'tan elle Windows Boot Manager'ı en üste çektim ondan mı bahsediyorsunuz.

Evet hocam. UEFI olmayan sistemlerde GRUB, Windows Boot Manager'ın üzerine yazılır bu nedenle kurtarma adımlarıyla uğraşmak gerekir. UEFI sistemlerde ise farklı bootloader EFI'si eklendiğinde diğeri durmaya devam eder bu nedenle kurtarma adımlarıyla uğraşmadan boot menüsünden / BIOS'tan diğer bootloaderı seçebilirsiniz.

Sistem UEFI olduğundan dolayı Ubuntu'nun kurulu olduğu diski biçimlendirdiğinizde / sildiğinizde bir sorun yaşamayacaksınız.

Teşekkürler hocam iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…