Durmadan bu hatayı alıp duruyorum, yaklaşık bir aydır güncelleme yapamıyorum bu yüzden ve sağ altta güncelleme bildirimi duruyor sürekli. Forumdaki yazan çözümleri denedim ama fayda etmedi, acaba yardımcı olabilecek var mıdır?
Merhaba. 0x800f081f güncelleme hatası ile ilgili tüm olası çözümleri sunmaya çalışacağım. Bu çözümleri teker teker uyguladığınızdan emin olun. 4. yöntem hariç diğer yöntemleri bu kaynağa göre yazmaktayım.
1. Sorun gidericiyi çalıştırın.
Şu yolu takip edin: Ayarlar > Sistem > Sorun Gider > Diğer sorun gidericiler
Arama yerine güncelleştirme numarasını girin ve yükleye basın.
5..NET Framework 3.5'i etkinleştirin.
Arama yerine "Windows özelliklerini aç veya kapat" yazıp çalıştırın.
.NET Framework 3.5'i etkinleştirin.
Buraya kadar hepsini denediyseniz ve olmadıysa sonraki 2 yöntem daha karmaşık olacak.
6. Windows Güncelleme önbelleğini sıfırlayın.
Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
Aşağıdaki komutları sırasıyla girin: Net Stop wuauserv Net Stop cryptSvc Net Stop bits Net Stop appidsvc Ren %systemroot%system32catroot2 catroot2.bak Ren %systemroot%SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak Ren %systemroot%system32catroot2 catroot2.bak Net Start wuauserv Net Start cryptsvc Net Start bits Net Start appidsvc
Bilgisayarı yeniden başlatın.
7. Kayıt defterinden WUServer ile WIStatusServer'i silin.
Windows + R kısayolu ile Çalıştır sekmesini açın.
regedit yazın ve Enter tuşuna basın.
Şu konuma ulaşın: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate"
Bugün çözebildim. Çözümü Windows'u sıfırdan yüklemekte buldum, belgeleri koruyacak şekilde yükledim bilgisayar yeniden başladığında bu hata olmadan güncellemeyi yapabildim sonunda.