Windows yüklerken bilgisayar sürekli yeniden başlıyor

Makaleler
23
Yer
Antiocheia
Format sonrası ekteki hatayı alıyorum. Bilgisayar kendini tekrar tekrar yeniden başlatıyor.
Farklı USB, eski sürüm Windows, diski Diskpart'tan clean çekmek ve NTFS formatlayıp sonra diski seçmek de çözmedi.
  • MSI B550 Gaming Plus
  • Samsung 980 Pro
20211008_222133.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Format sonrası ekteki hatayı alıyorum. Bilgisayar kendini tekrar tekrar yeniden başlatıyor.
Farklı USB, eski sürüm Windows, diski Diskpart'tan clean çekmek ve NTFS formatlayıp sonra diski seçmek de çözmedi.
  • MSI B550 Gaming Plus.
  • Samsung 980 Pro.
Eki Görüntüle 1186093

Affedersin yanlış anlama ama bazen 32 ile 64 Bit Windows uyumsuz olur dalgınlıkla yanlış Windows yüklemiş olabilirsin, bilgisayarı eskimi yenimi hangi window sürümünü yüklemeye çalışıyorsun? Ayrıc USB'ye yazdırırken diskin gbt ise gbt yi seç MBR ise MBR olarak Rufus'ta ayarla sonra yükle USB'yi FAT32 varsayılan yap, diskini de önceden tarat Windows'a araçlar kısmından denetle.

Başlangıç onarmayı denedim.
Diske Linux kurduğumda diskten yana sorun olmuyor.
64 bit olduğuna eminim.
B550 olan bir bilgisayar zaten maksimum 2 yıllık falan olur, benimki 1 yıl olmadı toplayalı.
İçinde en son güncel Windows 10 vardı çöktü. Temizlik olsun diye format attıktan sonra böyle oldu.
Rufus kullanmıyorum, Microsoft'un kendi Windows aracını kullanıyorum.

Başlangıç onarmayı denedim.
Diske Linux kurduğumda diskten yana sorun olmuyor.
64 Bit olduğuna eminim.
B550 olan bir bilgisayar zaten maksimum 2 yıllık falan olur, benimki 1 yıl olmadı toplayalı.
İçinde en son güncel Windows 10 vardı çöktü. Temizlik olsun diye format attıktan sonra böyle oldu.
Rufus kullanmıyorum, Microsoft'un kendi Windows aracını kullanıyorum.

Windows 10 için Rufus'la temiz bir USB hazırla Windows'lu ve tekrar dene bazen inanılmaz şeyler olur bilgisayarda. Sana tavsiyem USB'den formatla Windows yüklerken açılan seçeneklerde sisteme ayrılan kısmını ve format atacağın kısmı biçimlendir sonra formata devam et.
Windows 11 için kurulum konusuna gelince, Rufus tarafından UEFI olarak yazdırılan kalıp için dosya sistemi NTFS formatı kullanıldığı için Secure Boot devre dışı bırakılması gerekiyormuş. Öbür türlü kurulum diskinden önyükleme(boot) yapamadım. Bu durum azıcık oyaladı ama BIOS'ta bu seçeneği Windows yerine "other OS" olarak işaretleyince sorun çözüldü. (ASUS anakart) kurulum kalıbını kenarda duran içi boş SATA SSD ve elimde olan SATA-USB dönüştürücüyü kullanarak yazdırdım. Oldukça hızlı şekilde kurulum gerçekleşti. Not: (alıntıdır)

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 ve M.2 SSD kullanıyorum. Herhangi bir temas sorunu olduğunu sanmıyorum.
BIOS'u sıfırladım. Farklı ayarlar denedim gene olmadı.
Windows 11 yakın zamanda geçmeyeceğim.
Sorunun tahmini kaynağı hiç beklenmedik bir yerden: RAM.
BIOS'da XMP ile oynayıp, manuel 3600 MHz ayarlamama rağmen 2133'de çalışıyordu. Ayrıca iki SSD'nin de aynı anda bozulamayacağını düşünüp MemTest86 çalıştırdım ve tonla hata çıktı.
RAM'ler servisten geldikten sonra düzelecek mi hata bakalım.
20211014_065026.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar RAM servisi bana sıfır ürün yolladı.
Sıfır ürünle de aynı hatayı verdi.
Tekrar MemTest86 çalıştırdım ve gene hata alıyorum. Allah MSI anakartın da G.Skill RAM'ın da belasını versin. 😤
2022 güncellemesi: RAM ve anakartı aynı anda servise gönderdim, tekrardan yeni RAM verildi, anakartta ise tam anlayamadığım bir işlem yapıldı ya bir parçası değişti ya da yenisi verildi.
İşlemci bozuldu bu sefer. Yanlış duymadın, evet. Yeni işlemci aldığımda sistem birkaç uğraştan sonra sorunsuz Win 10 kurabildim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı