Windows yüklü SSD FreeDOS bilgisayara takılır mı?

• Konuyu başlatan guruL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.882

guruL

Hectopat
Daha fazla  
Windows Yüklü SSD'yi alıp başka FreeDOS bir bilgisayara takarsam, o bilgisayarda ilk hali olan bilgisayarımın ekranı gelir mi?

• Ilk açılışta Windows 10 yeni sisteme takıldığını anlar ve kendini ona göre ayarlar.
  • Sistem yeniden başalyınca masaüstüne varırsınız.
Tavsiye eder miyim? Etmem. Çakışma olur. Temiz kurulum her zaman.

Çakışma neyle olacak sistem zaten boş sistem değil mi onu anlamadım?

Çakışma neyle olacak sistem zaten boş sistem değil mi onu anlamadım?

Eskiden Windows yüklediğimizde tek tek elle driverleri kendimiz kurardık en basit aksesuarlar bile yazılımsız çalışmazdı şimdi ise Windows'ya o sürücüye sahip yani otomatik tanıyor ya da özel Driver'ı Windows kendisi cihazı donanımı tanıyıp kuruyor.

Şöyle örnek vereyim Intel işlemcili ve GPU'ya sahip bir cihaza W10 kurduğunuzda siz bir şey yapmasanız bile işletim sistemi uygun sürücü kurup aktif edecektir şimdi siz o yazılımların kurulu olduğu diski alıp başka donanıma sahip bir sisteme takınca problem çıkma olasılığı yüksek olacaktır.

Temiz kurulum her zaman en iyisidir.

Zaten SSD'li bir sisteme USB 3.0 bir bellek ile W10 kurulumu neredeyse 10 15 dakika sürüyor.

Eskiden Windows yüklediğimizde tek tek elle driverleri kendimiz kurardık en basit aksesuarlar bile yazılımsız çalışmazdı şimdi ise Windows'ya o sürücüye sahip yani otomatik tanıyor ya da özel Driver'ı Windows kendisi cihazı donanımı tanıyıp kuruyor.

Şöyle örnek vereyim Intel işlemcili ve GPU'ya sahip bir cihaza W10 kurduğunuzda siz bir şey yapmasanız bile işletim sistemi uygun sürücü kurup aktif edecektir şimdi siz o yazılımların kurulu olduğu diski alıp başka donanıma sahip bir sisteme takınca problem çıkma olasılığı yüksek olacaktır.

Zaten SSD'li bir sisteme USB 3.0 bir bellek ile W10 kurulumu neredeyse 10 15 dakika sürüyor.
Bir de format atma işlemi beni geren bir işlem. Google ayarlarının silinmesi falan.. Bir işlem vardı ama adını unuttum. Bazı dosyalar(google,opera) otomatik olarak yüklü halde kalıyor, diğer bütün dosyalar formatlanma işleminden geçiyor. Bu işlemin adı neydi? Videosu falan var mı?

Anladım çok teşekkür ederim.

Bir de format atma işlemi beni geren bir işlem. Google ayarlarının silinmesi falan. Bir işlem vardı ama adını unuttum. Bazı dosyalar(Google, Opera) otomatik olarak yüklü halde kalıyor, diğer bütün dosyalar formatlanma işleminden geçiyor. Bu işlemin adı neydi? Videosu falan var mı?

Opera.
Firefox.
Chrorme.

Zaten senkronizasyon destekleyen tarayıcılar mail hesabınız ile giriş yaptıktan sonra tüm ayar ve eklenti otomatik oparak geri gelir.

Her şeyim bulutta yedekli hem telefon hem bilgisayar bu sebeple istediğim an format atabilirim ve dosya kaybım olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı